Sådan skal Odense redde velfærden: Spred tosprogede elever og sænk skolefraværet

Nu er de otte løsninger, der skal sikre fremtidens velfærd i Odense Kommune, kommet. Fravær blandt skolebørn skal strammes op.

Der kommer flere ældre og flere børn de næste ti år i Odense. Det kan sætte velfærden i kommunen under pres, og det skal der gøres noget ved. 

Nu 14 dage efter, at Odense Task Force Velfærd præsenterede deres seks udfordringer for Odense Kommune, når man kigger på velfærd, så kommer anbefalingerne og løsningerne på bordet.

I alt foreslås der 27 konkrete tiltag under otte overskrifter.

Løsningerne er blandt andet, at der skal være langt mindre overbærenhed med børns skolefravær, og uligheden i Odense skal mindskes ved at sprede tosprogede elever, der har svært ved de danske ord, på flere af byens skoler.

De seks udfordringer, som Taskforcen mener, Odense Kommune skal fokusere på for at opretholde en solid velfærd for borgerne, blev tirsdag den 11. juni præsenteret af formanden for Odense Task Force Velfærd, Nina Groes, sammen med taskforcens Jørgen Søndergaard.

Og der blev på det tidspunkt ikke nævnt noget omkring, hvad der skulle til for at "redde Odenses velfærdssituation".

De otte anbefalinger kan du se i faktaboksen herunder:

De otte anbefalinger:

Der skal gøres noget nu

Efter Taskforcen for fjorten dage siden fremlagde de seks udfordringer, som de mener, at Odense Kommune står over for, gjorde Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), det klart, at udfordringerne kræver handling.

- Det er en kæmpe stor udfordring, vi står overfor. Det er 1.100 sæt hænder, vi mangler, hvis vi bare skal kunne følge med på velfærdsområdet det kommende årti. Det kalder på handling nu. 

- Hvis der ikke sker noget her, vil det velfærdssamfund, vi kender i dag, smuldre, sagde han til TV 2/Fyn.

Se indslag fra tv
Se indslag fra tv og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i studiet

TASKFORCENS MEDLEMMER

Oversigt

    Oversigt