Spritcyklister vælter ind på skadestuerne

Hvert år kører 5000 spritcyklister galt. Og det er især hovedet og tænderne, det går ud over. En fynsk overlæge har forsket i cyklisters skadestuebesøg.

Brækkede tænder

De ryger ind med kraniebrud eller smadrede tænder. Skaderne efter en tur på cyklen med sprit i blodet er tydelige.

Det skriver Ekstra Bladet.

- De kører for eksempel ind i en kantsten og står på hovedet ud over styret. Og fordi de er fulde, reagerer de langsomt og når ikke at tage fra. Brækkede tænder og hovedskader er derfor hyppige, fortæller overlæge Lars Binderup Larsen, der er overlæge ved Ulykkes Analyse Gruppen på OUH til avisen.

Han har forsket i cyklisters skadestuebesøg. Og hvert år ryger 20.000 cyklister ind på skadestuen og ud af dem har godt 5000 drukket for meget inden de satte sig op på cyklen.

Det er især de unge mellem 18 og 24 år, der ryger af cyklen efter en fest eller en tur i byen.

- De tror ikke selv, at det er særlig farligt, men det er meget alvorligt. De udsætter sig selv for en ganske alvorlig risiko. Der er ingen, som er mere udsatte i trafikken, end dem, siger Mogens Wilbert, der er vicedirektør i Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Kan jeg miste kørekortet, når jeg cykler fuld rundt?

Nej. Du får ikke frakendt dit kørekort til bil ved at køre spirituspåvirket på cykel.

Du kan få frakendt dit kørekort, hvis det køretøj du bruger, kræver kørekort. Bliver du taget i at køre fuld på en knallert 45, kan kørekortet frakendes til bil, motorcykel, lastbil osv.

Kilde: Sikkertrafik.dk
[img=images/spacer.gif][/img]

Sikkertrafik.dk

Oversigt

    Oversigt