Spydlimbo: Rustninger og riddere indtager Nyborg

Hop i en ægte ridderrustning og gennemfør et træningsprogram for riddere, når Nyborg Kommune inviterer til Medieval Street Games.

Tovtrækning, spyd-limbo og kæmpe fedt-pinde. Det er nogle af de aktiviteter, som du kan prøve når Nyborg Kommune afholder 'Gang i gaden' den 3. september.  

Torvet i Nyborg danner rammen om den udfordring, der skal få dig i samme fysiske form som en rigtig ridder. I "Knights Corner" kan du iføre dig en ridderrustning og prøve at gennemføre et military-program: Stigningsløb, armbøjninger, englehop og planke. 

Og hvorfor så alt det slid?

- Ja, hvorfor egentlig? Også i middelalderen trænede man hårdt for at kunne klare udfordringen at kæmpe iført rustning. Rustningen skulle jo beskytte ridderen i de hårde kampe, så det var nødvendigt  at være i god form. Faktisk var det et spørgsmål om liv eller død. I dag er det heldigvis mest for sjov, og så er fysisk aktivitet en fed måde at formidle historie på, fortæller Janus Møller Jensen, afdelingsleder på Nyborg Slot. 

'Gang i gaden' arrangeres af Nyborg Kommune i samarbejde med Østfyns Museer, Nyborg Bibliotek, Nyborg Handel og Fyens Stiftstidende. 

Oversigt

    Oversigt