SSP i Kerteminde: Elever i 1. klasse får ikke tilbudt narko

Politikers udtalelser om hash og kokain-problemer i Fyens Stiftstidende, står for egen regning. Det fortæller SSP-koordinator fra Kerteminde Kommune.

"Kerteminde: Skolebørn i 1. klasse får tilbudt gratis hash". 

Sådan lyder overskriften på en artikel i Fyens Stiftstidende, som udkom mandag aften klokken 21. I artiklen kan man blandt andet læse, at forbruget af stoffer er "eksploderet" og børn helt ned til 1. klasse får tilbudt gratis hash. 

På et møde mellem Fyns Politi, Kertemindes borgmester, kommunaldirektøren, byrådspolitiker Kasper Olesen og SSP blev indsatser mod stoffer i Kerteminde Kommune diskuteret. Efterfølgende har Kasper Olesen udtalt sig til Fyens Stiftstidende.

Byrådspolitiker i Kerteminde Kasper Olesen (S) er eneste citerede kilde i artiklen, men det billede, som tegnes, kan SSP-koordinator i Kerteminde Kommune, Roman Lukasiewicz, ikke genkende.

- Jeg blev noget overrasket, fordi vi sad jo med til mødet. Det er rigtigt - fokus var spørgsmålet om, hvordan vi kommer i gang med at lave nogle indsatser i forhold til det her øgede hashforbrug.

quote Sådan en historie har det med at vandre og blive til virkelighed, og så er det lige pludselig alle førsteklasser, der får tilbudt gratis hash. Den kan vi ikke genkende - overhovedet

Roman Lukasiewicz, SSP-koordinator, Kerteminde Kommune

Roman Lukasiewicz siger også, at det øgede hashforbrug ikke er dokumenteret, men at de har en fornemmelse baseret på, hvad de ser og hører, når de er ude i lokalområdet.

- Det er også rigtigt, at det kravler nedad aldersmæssigt, men at det drejer sig om førsteklasser, der må jeg sige, at jeg blev noget overrasket. Den historie kender jeg godt, og det er en historie som er opstået på Munkebo Skole, hvor en førsteklasseselev uheldigvis har modtaget en sms omkring hash, som er til salg. I vores optik - og i den efterfølgende behandling med Munkebo Skole og forældrene - er det en fejl, fortæller Roman Lukasiewicz.

Pusheren sendte altså - ifølge SSP i Kerteminde - sms'en med tilbud om hash til et forkert nummer, som tilfældigvis havnede hos en elev fra første klasse. 

- Sådan en historie har det med at vandre og blive til virkelighed, og så er det lige pludselig alle førsteklasser, der får tilbudt gratis hash. Den kan vi ikke genkende - overhovedet, forklarer Roman Lukasiewicz.

Fyens Stiftstidende har også konfronteret politidirektør hos Fyns Politi, Kit Claudi Grøn-Iversen, med spørgsmål om hashproblemet.

De spørger:

"Er I slet ikke blevet tippet om, at hash-salget i Kerteminde-området er øget blandt børn og unge?"

Kit Claudi Grøn-Iversen svarer:

- Nej, det er vi ikke. Det er vi så blevet nu, hvor vi er blevet orienteret om, hvad de egentlig oplever i Kerteminde lige nu.Vi havde en god snak om, hvor vigtigt det er at ringe 114, hvis der er noget, man ved, og har man ikke lyst til at tale med os, kan man benytte www.politi.dk, hvor man kan tippe fuldstændig anonymt om det, man ser, og om det man ved.  

Raketter er en vandrehistorie
Kasper Olesen er i Fyens Stiftstidende citeret for at raketter i Munkebo er lig med nye stoffer.

"De unge i Munkebo fortæller os, at de ved, at de skal kigge efter raketterne, for så er der kommet nye forsyninger hjem, fortæller Kasper Olesen."

Det billede, som politikeren tegner, kan Roman Lukasiewicz dog igen ikke helt genkende. 

- Den historie har vi også hørt. Det er rigtig, at det er noget, som er foregået, men det er blevet til en form for vandrehistorie, at det er sådan man gør det i Munkebo, siger SSP-koordinatoren.

Han understreger, at det med raketterne hører en anden tid til. Nu foregår det ifølge ham på mobiltelefonen og sociale medier.

Roman Lukasiewicz er tit i Munkebo, da han har en ungdomsklub i byen, men han har aldrig oplevet det.

Oversigt

    Oversigt