I det fynske folks tjeneste

SSP: Skoler for passive overfor drukture

Lederen af Skole, Socialforvaltning og Politi, SSP, i Odense mener, at ungdomsuddannelserne tager alt for let på de unges drukture i vinterferien.

Lederen af SSP-sekretariatet i Odense, Tommy Holst, er skuffet over skolernes interesse for et dialogmøde om unges rusmiddeladfærd under overskriften: God stil i vinterferien.

Repræsentanter for tre ungdomsuddannelsesinstitutioner mødte frem: Tornbjerg Gymnasium, Sct. Knuds Gymnasium og Mulernes Legatskole.

- Vi er glade for, at tre gymnasier møder op, men vi havde ønsket at se langt flere repræsentanter for ungdomsuddannelserne, siger Tommy Holst.

Mødet var tænkt som begyndelsen på en tværfaglig dialog med ungdomsuddannelserne med det formål at skabe et strategisk samarbejde om unges rusmiddeladfærd.

En adfærd, der for nogle unge får direkte konsekvenser for deres uddannelse og fremtid.

Mødet d. 5. februar om god stil i vinterferien var inspireret af en tilsvarende konference i København

Mangler moralsk ansvar

- Vi er opmærksomme på, at vinterferierejserne er private ture, hvor ungdomsuddannelserne ikke formelt har et juridisk ansvar. Men jeg mener klart, at de sammen med de unge og deres forældre har et stort moralsk ansvar, siger lederen af SSP i Odense, Tommy Holst og fortsætter:

- En ting er de unge og deres ønsker om en ferie med fest og druk. Noget helt andet er de mange forældre, som tillader deres børn at rejse på en uges drukferie.

Tommy Holst undrer sig også over, at de professionelle ikke i højere grad siger fra.

- Vi ved, at mange unges rusmiddeladfærd har direkte konsekvenser for deres mulighed for at gennemføre en uddannelse, og at lovlige rusmidler, sammen med hash, får en mere og mere normal rolle i de unges liv, siger han.

Ved du noget? Så send os et tip