Stadig asyl-planer i Svendborg

Et flertal i Svendborgs byråd besluttede tirsdag aften at arbejde videre med planerne om et asyl-center på den tidligere SID-skole.

21 af byrådets 29 medlemmer stemte for at gå videre med planerne om et asylcenter i den tidligere SID-bygning. Det betyder ikke at centeret nødvendigvis kommer. Men havde der været et flertal imod så ville planerne været stoppet allerede nu.

- Det var en meget præcis retning som jeg synes, det fik. På den måde har det være en meget nyttig debat og også nogle kloge og gode beslutninger, som byrådet har truffet, mener Svendborgs borgmester, socialdemokraten Curt Sørensen.

Politikerne har også besluttet at der maksimalt må bo 300 asylansøgere på centeret, hvis det bliver en realitet. Der har været stor diskussion om centeret. Også politisk. Det har betydet at blandt andet Venstre har valgt at stille deres medlememr frit i forhold til spørgsmålet om asylcenteret.

Men der var altså et stort flertal for at gå videre med planerne.

- Nu er det en ramme for den videre proces med Udlændingestyrrelsen, og der er det jo vigtigt, at man gør sin stilling op, for ellers spilder både vi og de tiden, hvis vi alligevel ikke vil det, når det kommer til stykket, siger venstres Lars Erik Hornemann.

Svendborg byråd arbejder nu videre med hvordan en asylcenter-løsning i kommunen kunne se ud.

Oversigt

    Oversigt