Stadig debat om muslingefiskeri

Selvom fødevareministeren har fastslået, at det ikke er muslingefiskeri, der var årsagen til at tusindvis af døde søstjerner skyllede op på stranden ved Strib, så raser debatten om det udskældte erhverv stadig.

Erik Bukh bor i Asperup lidt uden for Middelfart. Hans grund ligger lige ud til Baaring Vig.

I Baaring Vig er det tilladt at fiske efter muslinger.

- Hvert år sejler de otte til fjorten dage, siger Erik Bukh.

Også i år har Erik Bukh observeret muslingefiskeri. For en måned siden var der heftig aktivitet på vandet.

- Vi kan se det der mønster, at de sejler som regel om formiddagen, og så forsvinder de. Så kommer de igen, og så sejler de igen, fortæller Erik Bukh.

Selvom det ikke skyldtes muslingefiskeri, at tusindvis af døde søstjerner skyllede op på stranden ved Strib for halvanden uge siden, så har det alligevel sat fokus på erhvervet.

Muslingefiskeri ikke forenligt med grøn vækst

Muslingefiskeri stemmer ikke overens med Middelfart Kommunes strategi om grøn vækst, lyder det fra en kommunens politikere.

- Det stemmer i hvert ikke overens med vores strategi om grøn vækst at få skrabet havbunden herude, siger formanden for miljøudvalget i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd Jensen (S).

- Når de fisker derude i 14 dage, lige herude omkring, så må det gå ud over miljøet, så derfor tog jeg billederne, siger Erik Bukh.

De hollandske myndigheder har besluttet at forbyde muslingefiskeri fra år 2020.

Men i stedet for at forbyde muslingefiskeri, tilbyder Middelfart Kommune nu at gå aktivt ind i arbejdet for at gøre fiskerierhvervet mere grønt.

- Vi har skabt godt og vel 100 arbejdspladser indenfor energi og vand indenfor de sidste par år, og de erfaringer kunne vi jo godt tænke os at bringe i spil og se, om de giver mening indenfor fiskeriet også, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Oversigt

    Oversigt