Stadsdirektør: Skjøde-sag er nok kun en enlig svale

Stefan Birkebjerg Andersen har ikke kendskab til andre virksomheder, der har fået økonomisk støtte til at flytte, men en sag mere om ulovlig erhvervsstøtte er på vej.

TV 2/Fyn har på baggrund af den nye sag om ulovlig erhvervsstøtte stillet Odenses stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen en række spørgsmål.

Se her, hvad vi har spurgt om, og hvad han svarede. 

Er sagen med Skjøde Knudsen den eneste sag af sin art? Du har tidligere til TV 2/Fyn oplyst, at der ud over sagen med Arena Fyn var yderligere to sager, men at det var tale om mindre "fodfejl".

- Ved gennemgangen af alle kontrakter på vækst- og eventområdet har det- ud over sagen vedrørende Arena Fyn - vist sig, at der er to kontrakter, der påkalder sig særlig opmærksomhed. Det her er den ene. Begge sager er en del af redegørelsen om gennemgangen af kontrakterne, som forelægges for Byrådet den 29. marts.

Brugte Skjøde hele rammen på 500.000 kroner?

-Skjøde Knudsen fik finansieret diverse rådgivningsydelser i forbindelse vurderingen af etableringen i Odense Kommune for et beløb svarende til 267.400 kroner eksklusiv moms. Da vi blev opmærksom på, at beløbet er udbetalt i strid med reglerne kontaktede vi Skjøde Knudsen, som allerede har betalt beløbet tilbage til Odense Kommune Jeg har i den forbindelse overfor virksomheden beklaget, at Odense Kommune i arbejdet med at give en tilflyttede virksomhed de bedst mulige vilkår er kommet til at handle i strid med reglerne.

Har modellen også har været brugt overfor andre firmaer?

-Jeg er ikke bekendt med, at Odense Kommune har brugt samme model i andre sager, men vi arbejder fortsat med gennemgangen af kontrakterne, indtil den endelige redegørelse ligger klar den 29. marts

Hvordan er/skal sagen med Skjøde Knudsen behandles politisk/juridsk?

- Jeg kan oplyse, at kontrakten ikke oprindeligt har været forelagt politisk godkendelse, men sagen indgår nu som en del af den samlede gennemgang af kontrakter på vækst- og eventområdet, og vi vil den 29. marts redegøre nærmere for det samlede forløb.

Skal sagen en tur omkring Statsforvaltningen – eller hvordan har du valgt at agere/reagere på samarbejdskontrakten?

- Vi orienterer naturligvis Statsforvaltningen om, hvad resultatet af vores gennemgang af kontrakterne på vækst- og eventområdet er – herunder også forløbet med Skjøde Knudsen. Skjøde Knudsen har valgt at betale beløbet tilbage til kommunen, hvilket vi naturligvis er tilfredse med.

Hvis du skal nævne sagen på en skala, er det så "sandsynligvis ulovlig" eller en anden betegnelse?

- Det er Odense Kommunes og kommunens advokats vurdering, at aftalen er i strid med både erhvervsfremmeloven og kommunalfuldmagtsreglerne, og at der dermed er tale om ulovlig støtte.

Oversigt

    Oversigt