Stadsdirektøren: Intet ulovligt i støtte

Stadsdirektøren i Odense Kommune afviser, at der er foregået noget ulovligt, i sagen om fem millioner kroner i sponsorat til koncerten i Odense.

Efter Fyens Stiftstidende har afsløret, at Odense Kommune mangler dokumentation for, hvad en del af fem millioner kroner er brugt til i forbindelse med en koncert med Sting og Paul Simon, mener stadsdirektør i Odense Kommune ikke, at der er foregået noget ulovligt i den sag.

- Jeg mener grundlæggende, at der er dokumentation for, hvad pengene er brugt til. Det er væsentligt at holde sig for øje, at stadsdirektøren i Odense Kommune (Jørgen Clausen) i februar 2014 gav et uomtvisteligt tilsagn om et tilskud på op til fem millioner kroner. Det er også uomtvisteligt, at det er et lovligt tilsagn at give til en koncert. Det har vi både en intern og en ekstern vurdering af, fortæller stadsdirektør i Odense Kommune, Stefan Birkebjerg. 

Dog er Stefan Birkebjerg ikke enige med den tidligere stadsdirektør om, hvor stort et beløb man bør give til en koncert.

- Da jeg tiltræder i 2015 vurderer jeg, at det er et for stort beløb til en koncert af den karakter. Jeg går derfor til opgaven med den ambition om at få mere for pengene end koncerten alene. Det mener jeg fortsat er en korrekt tilgang til kommunens midler. Derfor får vi oveni et sponsorat i OB, vi får en række konkrete rådgivningsydelser, som bliver brugt på blandt andet messer for nogle af vores erhvervssatsninger, droner, robotter og velfærdsteknologi, siger Stefan Birkebjerg og fortsætter:

- Man skal tage udgangspunkt i, at tilsagnet var givet. Man kunne have givet det som et sponsorat på en million kroner og givet en underskudsgaranti på de 3,75 millioner kroner, der var blevet lovet. Så havde sagen været ude af verden. Min ambition var at få mere ud af kommunens penge, end der oprindelig var givet, fortæller Stefan Birkebjerg.

Oversigt

    Oversigt