Stadsdirektør er årets topleder

Jørgen Clausen blev årets topleder - for innovation i Odense Kommune.

Stadsdirektør i Odense Kommune Jørgen Clausen modtog onsdag prisen som årets kommunale topleder. I Odense er det lykkedes at sætte en innovativ dagsorden og tage udgangspunkt i borgeren. Det er det vedholdende arbejde, der ligger til grund for kåringen.

- Det er ikke bare en velfortjent hyldest for Jørgens store arbejde. Det er også en vigtig pris for hele Odense Kommune, fordi den inspirerer os alle sammen til at fortsætte den innovative satsning, som i dag præger mange af kommunens arbejdspladser.

Det siger Odenses borgmester, Anker Boye, der ønsker sin nærmeste kollega stort tillykke.

Læs indstillingen

Belønnet for borger-vinkel

Priskomiteen har lagt særlig vægt på Jørgen Clausens stædige insisteren på at tænke kommunens nye løsninger ud fra borgerens perspektiv.

- Jeg er da glad for den pris. Det er motiverende med sådan en anerkendelse, siger Jørgen Clausen og fortsætter:

- Men selvfølgelig er innovation i Odense ikke noget jeg har gjort alene.

Denne her pris er kun gået til Odense Kommune, fordi både medarbejdere, ledere og byrådet har været modige og stædige nok til at holde fast i innovationsdagsordenen. Selvom økonomien er sådan, at vi kunne bruge al vores energi på at ærgre os over besparelser, siger Jørgen Clausen.

Årets topleder og årets talent

Det er mindre end en uge siden, at det var en funktionschef i Odense Kommune, der modtog stor hyldest for sit arbejde.

Den 32 årige funktionschef Maria Aabjerg modtog prisen som Årets Fynske Talent. Den fik hun især, fordi hun er lykkedes med at nedbringe antallet af borgere på sygedagpenge.

Maria Aabjerg var eneste offentlige ansatte i konkurrencens slutspurt.

- Det er et utroligt stykke arbejde, der har gjort Maria Aabjerg til velfortjent vinder af Årets Fynske Talent, siger borgmester Anker Boye.

- To så prestigefyldte priser, viser mig, at Odense Kommune kan præstere på de to områder, hvor vi er udfordret lige nu. Det er bydende nødvendigt, at vi finder besparelser i vores velfærd, og det er ligeså nødvendigt, at vi nytænker den, siger han.

Prisen uddeles af Center for Offentlig Kompetenceudvikling, Kommunaldirektørforeningen og en række faglige organisationer.

Oversigt

    Oversigt