Stadsdirektør fratræder efter million-fadæse

Den øverste embedsmand i Odense Kommune, stadsdirektør Erik Lindegaard, fratræder med øjeblikkelig virkning sin stilling.

-

Den øverste embedsmand i Odense Kommune, stadsdirektør Erik Lindegaard, fratræder med øjeblikkelig virkning sin stilling.

Det sker som konsekvens af skandalen om kommunens tilbud om fratrædelsesordninger for medarbejdere.

Fratrædelsesordningen var oprindeligt kun tænkt som et tilbud til en lille del af kommunens ældre medarbejdere. Men forvaltningen sendte tilbuddet ud til 616 af kommunens ældre medarbejderne. Ordningen var ikke godkendt endeligt af byrådet, men kommunen hænger nu på tilbuddet, der kommer til at koste omkring 40 millioner kroner.

Erik Lindegaard har ryddet sit kontor. Han nåede at være stadsdirektør i Odense i tre et halvt år.

Han forlader jobbet efter økonomiudvalget torsdag aften valgte at give ham en påtale for sagens håndtering, som stadsdirektøren tog ansvaret for tidligere i sagens forløb.

\"Erik Lindegaard har tilkendegivet, at han ikke mener, at kunne varetage sit hverv som stadsdirektør med en sådan påtale. Derfor har jeg fået bemyndigelse til at forhandle vilkår for hans fratræden\", siger Odenses borgmester Anker Boye.

Anker Boye ønsker ikke at fortælle, hvor meget stadsdirektørens fratrædelse kommer til at koste kommunekassen. Den i forvejen slunkne kasse skal udover en portion penge til stadsdirektøren altså også punge ud med cirka 40 millioner kroner til de medarbejdere, der har ønsket at tage imod tilbuddet om frivillig fratrædelse. 

 

 

Oversigt

    Oversigt