Statistik giver OB tryghed før Twente-møde

OB har en god statistik på hjemmebane i europæisk fodbold. Det skaber ro før den vigtige kamp mod Twente.

OB er under pres før Europa League-kampen mod Twente i Odense.

Den fynske fodboldklub har brug for point i torsdagens kamp for ikke at ryge bagud i bestræbelserne på at komme videre fra gruppespillet.

OB kan dog finde tryghed i klubbens hjemmebanestatistik, eftersom OB blot har tabt to af de seneste 16 hjemmekampe i europæisk regi.

- Det giver en god portion selvtillid, at vi kan se, at vi godt kan være med i de europæiske kampe, siger forsvareren Anders Møller Christensen.

- Når vi spiller op til vores bedste, og kæderne står intakt, så er vi et svært hold at spille mod på hjemmebane, siger han.

OB har vundet otte af de seneste 16 hjemmekampe i Europa, mens seks opgør er endt uafgjort.

Nederlagene faldt sidste år mod tyske Stuttgart og i sidste måned, da Fulham rejste hjem til England med en 2-0-sejr i gruppespillet.

OB har undervejs hentet sejre over klubber som tyske Hertha Berlin og Villarreal fra Spanien.

- I de fleste europæiske kampe har vi leveret et spil, som gør, at vi kan matche de fleste hold. Vi har været stabile på hjemmebane, siger midtbanespilleren Andreas Johansson.

- Vi går ind til kampen mod Twente med stor optimisme. Det bliver vanskeligt, men vi har lavet store resultater mod store hold, siger svenskeren.

OB har tre point efter to kampe i gruppe K, et point færre end Twente og Fulham, mens polske Wisla Krakow er uden point.

To hold går videre fra gruppen.

Oversigt

    Oversigt