Statoil melder bz?ere til politiet

Ejeren af det besatte hus på Ørkildsgade i Svendborg, Statoil, har nu meldt de unge bz\'ere til politiet. Dermed er vejen banet for politiet til at rømme huset.

-

Ejeren af det besatte hus på Ørkildsgade i Svendborg, Statoil, har tirsdag eftermiddag meldt de unge bz\'ere til politiet. Dermed er vejen banet for politiet til at rømme huset.

Politiet i Svendborg bekræfter over for TV2 Fyn, at de har fået en anmeldelse fra Statoil, men de vil ikke udtale sig om, hvornår og hvordan de griber ind. Lige nu patruljerer de jævnligt i området. En elektriker har tirsdag eftermiddag lukket for strømmen indtil huset.

Gruppen BZ-by besatte det tomme hus mandag nat, fordi de kræver at få et ungdomshus i byen. Et krav flere bz-grupper forgæves har forsøgt at få igennem ved at besætte forskellige huse rundt om i Svendborg.

- Det er slut med at være passive. Vi bestemmer, hvad der skal ske og vi får det til at ske. Vi mangler et alternativ sted at gå hen, siger en talskvinde fra BZ-by, Kristina.

Det konservative byrådsmedlem, Lasse Krull, ryster på hovedet af besættelsen.

- Det er lige det, vi frygtede, der ville ske, da vi for en uge siden gav tilladelse til kunst- og kulturfestivalen, siger Lasse Krull.

Flere politikere forsøgte at stoppe festivalen, fordi der var bz\'ere blandt deltagerne.

 

 

Oversigt

    Oversigt