I det fynske folks tjeneste

Statsadvokat undersøger ulykke ved Snoghøj

En motorcyklist forulykkede på Snoghøj Landevej ved Fredericia med en politibil i hælene. Sagen undersøges nu af Statsadvokaten.

En 37-årig motorcyklist fra Silkeborgkanten befinder sig stadig i en kritisk tilstand, efter at han med høj fart og med politiet i hælene mistede herredømmet over sin motorcykel.

Manden fik kraniebrud og formentlig indre blødninger og en blevet overført til Odense Universitetshospital.

Som det er rutine, når politiet er involveret i ulykker, hvor nogen kommer alvorligt til skade, undersøges ulykken nu af Statsadvokaten, oplyser vagtchef Carit Andersen, Sydøstjyllands Politi.

Forspillet til ulykken fandt sted på den fynske motorvej, hvor motorcyklisten med meget høj fart overhalede en politipatrulje.

Betjentene kontaktede kolleger, der var på opgave ved Rock under broen-festivalen i Middelfart, og bad dem standse den hurtigtkørende motorcykel. En patruljevogn herfra opdagede motorcyklisten ved Lillebæltsbroen og satte efter ham over broen.

Ved den første afkørsel på Jyllands-siden kørte motorcyklisten af motorvejen og op på Snoghøj Landevej, stadig med politiet efter sig på en afstand af omkring 100 meter. I en højresvingskurve mistede han herredømmet over køretøjet og forulykkede.

- Vi formoder, at han har været klar over, at politiet var efter ham, og at han ikke ønskede at stoppe, siger Carit Andersen.

Statsadvokaten skal nu undersøge, om politiet handlede korrekt i situationen.