I det fynske folks tjeneste

Statsfængsel i Nyborg vil ikke sende fanger tidligere i seng

Fynsk kritik af kreativ spareplan indenfor fængselsmurene. En rapport udarbejdet af konsulentfirmaet Ementor byder ellers på et noget utraditionelt spareforslag. Send fangerne tidligere i seng. Det vil spare på udgifterne til fængselsfunktionærerne.

-

Fynsk kritik af kreativ spareplan indenfor fængselsmurene. En rapport udarbejdet af konsulentfirmaet Ementor byder på et noget utraditionelt spareforslag. Send fangerne tidligere i seng. Det vil spare på udgifterne til fængselsfunktionærerne. Hvis fangerne er i deres celler behøver de jo ikke opsyn.

Rapporten, som er udarbejdet for Kriminalforslagen, er allerede blevet læst af de ansatte i Statsfængslet i Nyborg. Og her møder det kreative forslag stærk modstand.

- Ideen kan ganske vist gennemføres, men det er umiddelbart en meget dårlig idé, siger Vicefængselsinspektør Torben Mogensen i dag til TV 2 /FYN.

Torben Mogensen understreger, at mere tid i cellen bag lås og slå vil forringe de indsattes afsoningsmæssige vilkår.

- Som det er nu går fangerne i seng kl 22. Det vil skabe utilfredshed, hvis vi skal sende dem før i seng. Og den utilfredshed vil i værste fald gå udover vores personale, forklarer Torben Mogensen.

Overfor TV 2 /FYN afviser vicefængselsinspektøren, at Statsfængslet i Nyborg nogensinde vil vælge at spare penge ved at sende de indsatte tidligere i seng.

Rapporten med de kreative spareforslag har allerede været sendt i høring. Ved den lejlighed har Statsfængslet i Nyborg understreget deres modstand mod det utraditionelle spareforslag.

Rapporten fra Ementor skønnede at landets fængsler ville kunne spare 18 millioner kroner om året i udgifter til fængselsfunktionærer, hvis altså de indsatte blev sendt en halv time tidligere i seng.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.