I det fynske folks tjeneste

Statsfængsel i Nyborg vil ikke sende fanger tidligere i seng

Fynsk kritik af kreativ spareplan indenfor fængselsmurene. En rapport udarbejdet af konsulentfirmaet Ementor byder ellers på et noget utraditionelt spareforslag. Send fangerne tidligere i seng. Det vil spare på udgifterne til fængselsfunktionærerne.

-

Fynsk kritik af kreativ spareplan indenfor fængselsmurene. En rapport udarbejdet af konsulentfirmaet Ementor byder på et noget utraditionelt spareforslag. Send fangerne tidligere i seng. Det vil spare på udgifterne til fængselsfunktionærerne. Hvis fangerne er i deres celler behøver de jo ikke opsyn.

Rapporten, som er udarbejdet for Kriminalforslagen, er allerede blevet læst af de ansatte i Statsfængslet i Nyborg. Og her møder det kreative forslag stærk modstand.

- Ideen kan ganske vist gennemføres, men det er umiddelbart en meget dårlig idé, siger Vicefængselsinspektør Torben Mogensen i dag til TV 2 /FYN.

Torben Mogensen understreger, at mere tid i cellen bag lås og slå vil forringe de indsattes afsoningsmæssige vilkår.

- Som det er nu går fangerne i seng kl 22. Det vil skabe utilfredshed, hvis vi skal sende dem før i seng. Og den utilfredshed vil i værste fald gå udover vores personale, forklarer Torben Mogensen.

Overfor TV 2 /FYN afviser vicefængselsinspektøren, at Statsfængslet i Nyborg nogensinde vil vælge at spare penge ved at sende de indsatte tidligere i seng.

Rapporten med de kreative spareforslag har allerede været sendt i høring. Ved den lejlighed har Statsfængslet i Nyborg understreget deres modstand mod det utraditionelle spareforslag.

Rapporten fra Ementor skønnede at landets fængsler ville kunne spare 18 millioner kroner om året i udgifter til fængselsfunktionærer, hvis altså de indsatte blev sendt en halv time tidligere i seng.