Statsforvaltning godkender aftale bag Svendborg-Hallerne

Svendborg Kommune kan nu fortsætte arbejdet med Svendborg Hallerne.

Det sker efter at Statsforvaltningen Syddanmark har blåstemplet den konstruktion, der er lagt op til i et samarbejde med de private investorer og Svendborg Kommune.

Svendborg Kommune havde selv bedt om en juridisk vurdering af selskabskonstruktionen, og i svaret fra Statsforvaltningen hedder det, at "Statsforvaltningen har ingen bemærkninger til selve partnerskabskonstruktionen."

-  Vi er glade for afgørelsen, fordi det betyder, at vi nu kan fortsætte arbejdet sammen med investorerne, siger vicekommunaldirektør Kjeld Jakobsen, Svendborg Kommune.

Statsforvaltningen påpeger, at Svendborg Kommune skal sikre, at de penge som kommunen giver som støtte skal øremærkes til kommunal aktivitet. Det betyder, at kommunen skal sikre, at pengene ikke ydes til aktiviteter, der ikke må modtage støtte fra skatteborgerne.

- Det betyder, at vi skal sikre os, at vi som kommune kan føre kontrol med, hvad kommunens penge bliver brugt til. Det forventer jeg, at vi i det videre arbejde sammen med investorerne finder en løsning på, siger Kjeld Jakobsen.

Svendborg Kommune vil snarest indkalde investorgruppen til et møde.

Oversigt

    Oversigt