Endnu ingen købere til Valdemars Slot: - Der er masser af fremvisninger

Valdermars Slot på Tåsinge er stadig til salg for svimlende 165 millioner kroner. Ejendomsmægler Asger Olsen fortæller dog, at der er stor interesse i de mange kvadratmeter slot og jord.

Hvis du altid har drømt om at eje et slot, og hvis du samtidig har 165 millioner, som du ikke ved, hvad du skal bruge på, har du stadig mulighed for at købe Valdemars Slot på Tåsinge.

Slottet kom til salg i november, efter at søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus, der hver ejer 50 procent af slottet, ikke kunne nå til enighed om at godkende regnskabet.

Selvom det endnu ikke er lykkes at sikre Valdemars Slot en ny ejer, så er interessen for slottet dog stor, lyder det fra ejendomsmægler Asger Olsen, der står for salget.

- Der er masser af fremvisninger og masser af interesserede.

- Der kommer hele tiden folk dernede, der skal se på ejendomme, fortæller Asger Olsen.

Det er da heller ikke småting man får for de mange millioner, som slottet er udbudt til. 

Boligarealet er på 6.000 kvadratmeter fordelt på den historiske hovedbygning og flere udlejningsboliger, og derudover hører der også 418 hektar landbrugsjord og skov til, som er velegnet til jagt. 

Ejendomsmægler Asger Olsen vurderer, at jorden alene har en værdi på 100 millioner kroner.

Det er dog ikke de mange millioner, man skal lægge for at blive slotsejer, der spænder ben for salget.

- Der er mange, der har pengene, men udfordringen er arbejdet og kreativiteten.

- Det er ikke nok at have pengene, man skal også have lysten, siger Asger Olsen.

Ejendomsmægleren fortæller, at der er stor variation i, hvem der er interessede i at købe slottet. Nogle er historisk interessede personer, der vil bevare den kulturarv, som Valdemars Slot repræsenterer.

Andre er virksomhedsejere, der kan se muligheder i at bruge slottet i forretningsøjemed til for eksempel ferieboliger, stutteri eller medarbejderarrangementer vist interesse.

Solgt inden sommer

Derudover omfatter de potentielle købere en helt anden gruppe mennesker, der endnu ikke har haft mulighed for at se Valdemars Slot.

- Der er mange udenlandsdanskere, der ikke lider under janteloven, og som ikke mangler penge, men de har svært ved at komme hjem og se ejendommen i øjeblikket, fortæller Asger Olsen.

I dag drives Valdemars Slot som en sammensat virksomhed med driftsområder inden for landbrug, skovbrug, udlejning, turisme, hotel og restauration.

Hovedbygningen er åbent for publikum i sommersæsonen og er en af Fyns største turistattraktioner. Det er dog helt op til den kommende ejer, om slottet og driften af det, forbliver som hidtil.

Ejendomsmægler Asger Olsen forventer at Valdemars Slot er solgt inden sommeren.