Steen Møller: Anker videreførte Jan Boyes arbejde

Konservativ rådmand roser Anker Boye for at turde gå imod sine egne med byens vækststrategi, men mener, at det var arv fra hans konservative forgænger

- Som politiker husker jeg ham mest for at videreføre det arbejde, som Jan Boye satte i gang med at transformere byen. Det fortjener han stor ros for. Det er ikke traditionelt socialdemokratisk politik, men han turde gå imod sine egne med for eksempel en vækststrategi. Det fortæller den konservative rådmand Steen Møller, efter at det i aftes kom frem, at Anker Boye ikke stiller op som borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2017.

Steen Møller, der med en vis sandsynlighed selv bliver kandidat i 2017, er til gengæld overrasket over, at han ikke kommer op mod den mangeårige politiske modstander.

- Timingen overrasker mig, fordi jeg har oplevet, at han har genvundet gejsten og engagementet, så jeg var overbevist om, at han ville gå efter en periode mere, fortæller han. Han frygter, at Anker Boyes udmelding kommer til at udløse en lang periode med usikkerhed i kommunen.

- Det er vigtigt, at de næste 22 måneder ikke går med valgkamp. Det må ikke ske. Der er alt for mange vigtige begivenheder i Odense til, at det må ske.

Anker Boye har selv peget på Peter Rahbæk Juel som sin mulige efterfølger som partiets spidskandidat, og dermed kan det ende med, at Steen Møller kommer til at stille op mod ham.

- Man skal absolut ikke undervurdere Peter Rahbæk Juel, hvis han bliver borgmesterkandidat. Han er erfaren og kan det politiske spil. Men det er selvfølgelig et helt andet spil, end hvis det er en kamp mod en siddende borgmester, siger Steen Møller.

Oversigt

    Oversigt