Steffen Daugaard: Fyn er det rigtige sted til politiskolen

Formanden for Fyns Politiforbund, Steffen Daugaard, mener ikke, man kan placere en ny politiskole i Jylland, hvis den såkaldte to timers regel skal overholdes.

Lørdag udsendte Justitsministeriet en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at Rigspolitiet anbefaler en helt ny bygning til at huse den ny politiskole.

En anbefaling, der bakkes op af Politiforbundets formand Claus Oxfeldt.

- Det giver meget mere mening end at finde en tom bygning, som ikke er etableret som politiskole. En politiskole skal ligge der i mange år, så man kan lige så godt træffe den rigtige beslutning at bygge noget nyt, siger han søndag til Ritzau.

Men det er formanden for Fyns Politiforbund, Steffen Daugaard, ikke enig i.

- Vi må kunne bruge noget af det, vi har. Mangler man så et eller andet, så kan man lave det. Så kan vi i øvrigt også komme hurtigere i gang. Det giver jo ikke nogen mening at skulle vente på at bygge nyt. Det tager noget længere tid end for eksempel at bruge en gammel kaserne, et gammelt sygehus, et gammelt AMU-center... Et eller andet. Der er masser, siger Steffen Daugaard.

To timers regel sat ud af spil
Regeringen og forligspartierne Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Socialdemokraterne besluttede i november sidste år, at en ny politiskole skulle placeres i Vestdanmark som supplement til den eksisterende politiskole i Brøndby, fordi der i årene fremover skal uddannes flere betjente.

 

 Samtidig var det afgørende, at politiskolens placering ikke lå længere væk fra København end to timers udrykningskørsel, den såkaldte to timers regel, hvilket reelt sætter flere jyske områder ud af spil.

Svendborg, der har budt ind på en fremtidig placering, ligger lige i smørhullet, men Svendborg er slet ikke nævnt i Rigspolitiets anbefaling til en placering. Såfremt politikerne beslutter ikke at bygge en helt ny politiskole, anbefaler Rigspolitiet at man benytter eksisterende bygninger i enten Vejle, Skanderborg eller Holstebro.

Det giver ingen mening i forhold til to timers reglen, mener Steffen Daugaard:

- Det harmonerer sådan set ikke. Det hænger slet ikke sammen. Man er nødt til, hvis man holder fast i den her to timers regel, at sige OK, så er det altså Fyn det drejer sig om og ikke noget som helst andet. Og i den forbindelse er vi igen tilbage i Svendborg eller Odense. Det kunne sagtens lade sig gøre. I øvrigt er vi blevet brugt i et helt år til at dække hele Danmark, så man har jo allerede brugt argumentet, at vi ligger midt i Danmark, og man kan også se det på et kort. Så jeg synes, det skal være på Fyn. Det kan ikke være så svært, siger Steffen Daugaard.

Håbet svinder
Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann(V) håber stadig på, at Svendborg kan komme i spil, men han erkender, at håbet langsomt svinder ind.

- Selvfølgelig håber jeg stadig på, at man kan se fordelen i at placere en ny politiskole i Svendborg, men jeg må da ærligt sige, at håbet svinder ind med de udmeldinger, der kommer nu. Først var der alle udskydelserne, og så skal politiskolen pludselig indgå i finanslovsforhandlingerne. Det lugter af en politisk studehandel, hvor nogen vil have tingene til at falde på plads på en bestemt måde. Det føles lidt som at køre i mørke, siger borgmesteren.

Fyn stadig vigtig
Valget af Svendborg støttes af de andre fynske kommuner, med undtagelse af Middelfart. Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) håber stadig på Svendborg, men byder sig også selv til:

- Det vigtigste er, at politiskolen kommer til Fyn, og jeg ser stadig AMU-skolen som en god mulighed, men hvis man vil have nybyggeri, så er der flere steder på Fyn, der kan komme i spil. Også Nyborg, siger borgmesteren.

Læs Justitsministeriets pressemeddelse her

 

 

Oversigt

    Oversigt