I det fynske folks tjeneste

Stem her: Hvor skal man kunne flyve hen fra Odense?

Fremover bliver det muligt at flyve til europæiske storbyer fra Odense, men hvilke destinationer skal H.C. Andersen Airport satse på?

Stem på, om det er London, Mallorca, Paris eller en anden europæisk destination, som lufthavnen i Odense skal satse på.

En ny lufthavnsdirektør i H.C. Andersen Airport har åbnet for muligheden for, at fynboerne inden for den nærmeste fremtid vil kunne få muligheden for at rejse med rutefly til en eller flere europæiske storbyer.

Ruteflyene skal i modsætning til de nuværende charterrejser hjælpe med at styrke turismen på Fyn. 

Læs også Nu skal man kunne flyve til London eller Barcelona fra Odense

- I stedet for at sende de rejsende ud fra Odense er rutefly en måde at få flere ind til Odense og Fyn, siger lufthavnsdirektør Hans Okholm Vejrup, der startede i sit nye job 1. august.

Hvor skal ruteflyvene fra Odense gå til?

Spørgsmålet er så, hvor ruteflyene skal gå hen. På Facebook har brugerne givet deres bud på destinationer, der kunne være interessante for det fynske folk.

Vi har herunder samlet de ti mest populære bud, og du kan stemme på din favoritdestination.

Hvis du ikke kan se afstemningen i din browser, kan du klikke her.

De ti mest populære er Barcelona, Berlin, Kreta, London, Malaga, Mallorca, Milano, Oslo, Paris og Rom.

Rejsebureau: Find bæredygtig rute

Gislev Rejser er det største rejsebureau i lufthavnen i Odense. Rejsebureauet har denne sommer sendt sine chartergæster til Napoli, Verona og Pisa i Italien, Dublin i Irland og Edinburgh i Storbritannien, men er også interesseret i flere rutefly i Odenses lufthavn.

- Det er kun et spørgsmål om at finde en bæredygtig rute, så det ikke bliver en enlig svale, men bliver vedvarende over nogle år. Det er vigtigt for de rejsende, men også for rejsebureauerne, når de skal producere rejserne, siger direktør Mogens Andersen. 

00:31

Video: Sune Jørgensen

Luk video

Der sendes ikke chartergæster sydpå fra Odense hele året. I 2017-sæsonen lettede det første fly mod Napoli i april.

I 2016 steg antallet af flyvende gæster med 33 procent. I alt 23.183 fløj af sted fra H.C. Andersen Airport, der indtil 2013 hed Odense Lufthavn. 

Der har tidligere været rutefly fra lufthavnen i Odense, blandt andet med rutefly mellem Odense og København. I 1998 droppede man ruteflyene, kort efter indvielsen af Storebæltsbroen.