Stemmer fra betonen

-

-


Myter, fordomme og dårligt image kommer på prøve, når Odense Rådhushal åbner for en ny digital vandreudstilling. På 15 fladskærme lægger 24 beboere stemmer til mere end 1200 spørgsmål om deres liv i Vollsmose.

Fra tirsdag d. 4. januar viser TV 2/FYN seks udvalgte klip fra udstillingen \"Stemmer fra betonen\".

\"Jeg er sikker på at hvis jeg fortalte at min far slog mig hver dag, ville folk straks tro mig! Men jeg skal overbevise dem om at det modsatte er sandt.\" Udsagnet kommer fra Asma Abdohl, der er én af de 24 personer, der er blevet interviewet til udstillingen \"stemmer fra betonen\".

Udstillingen består af 15 fladskærme med tilknyttede fjernsyn. Gæsterne kan selv klikke sig rundt blandt de mere end 24 personer og 1200 svar fra menneskene der bor, lever eller arbejder i Vollsmose.

Link

Besøg udstillingens hjemmeside

Spørgsmålene er fremkommet i samarbejde med de medvirkende, som er blevet bedt om at formulere relevante spørgsmål  i forhold til virkeligheden som den tager sig ud bydelen. Blandt andet skal beboerne forholde sig til spørgsmål som: \"Hvad betyder 11. september for dig?\" og \"Skal vi have en moské i Vollsmose?\".

Spørgsmålene og svarene kommer bl.a. fra den kvindelige førtidspensionist som har boet 1.th i 23 år - den tyrkiske kørelærer, hvis far kom hertil i
70erne for at arbejde på et jernstøberi - den irakiske journalist der måtte flygte fra Saddam Hussein - den vietnamesiske bådflygtning - gymnasieeleven der taler klingende fynsk, men har en arabisk baggrund og en splittelse indeni. Men også fra skoleinspektøren, præsten, nærbetjenten og pædagogen, som har deres daglige gang i området.

Udstillingen er optaget, redigeret og arrangeret af dokumentarfilmproduktcenten Niller Madsen og tv-stationen \"Odense ser Rødt\". Billedhuggeren Jens Galschiøt  har skabt en kunstinstallation bestående af fem øer, med hver 3 fladskærme. Installationen består af beton, armeringsjern, kobberskulpturer, danskflag, plastikblomster, ølflasker o.m.a. Hver enkelt ø relaterer sig til spørgsmålene og svarene.

Udstillingen har modtaget støtte fra Odense Kommunes Vollsmose-pulje, Kunststyrelsen og LO.

Udstillingen vises i
Odense Rådhushal fra tirsdag den 4. til onsdag den 12. januar 2005.
mandag-onsdag kl. 9 -12
torsdag kl. 9 - 17.30
fredag kl. 9 - 12
lørdag-søndag kl. 10 -16.

Den flyttes til:
Vollsmose Bibliotek 17. januar - 5. februar 2005.

Oversigt

    Oversigt