Stenkast fra motorvejsbroer: Nu opsættes kameraer

Inden 1. februar vil Rigspolitiet opsætte de første mobile kameraer på danske motorvejsbroer.

De mobile kameraer er bestilt, og inden torsdag vil de første af slagsen være installeret. 

Det oplyser Rigspolitiet i en mail til DR Fyn. 

Flere gange har Fyns Politi fået anmeldelser om stenkast fra motorvejsbroerne ved Spedsbjergvej i Odense og Langesøvej i Assens. Senest i december, hvor endnu en betonklods blev smidt ud over broen, og en kvindelig bilist på Fynske Motorvej netop undgik at blive ramt.

I november fortalte justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at politiet ville indføre mobile kameraer som konsekvens af de mange stenkast.

Kameraer opsættes 30 steder

Kameraerne skal dog forhindre flere stenkast og fange de gerningsmænd, der blandt andet har været skyld i, at en tysk kvinde mistede livet 21. august 2016. 

- Vi sætter kameraer op på 30 udvalgte steder. Det er kameraer, der kan flyttes, så politiet kan sætte dem op alt efter deres vurdering, så man kan genkende en eventuel gerningsmand, sagde Søren Pape Poulsen dengang til DR Nyheder.

Efter det seneste stenkast satte Fyns Politi i samarbejde med borgmestrene i Odense og Assens lys op på de to motorvejsbroer, der har været benyttet til at ramme bilister med op til 50 kilo tunge betonklodser og sten.

Fyns Politi har fået flerede hundrede henvendelser i sagen og har foretaget mundskrab af flere mistænkte, men ingen er endnu blevet anholdt. 

Stenkast fra motorvejsbroer

Oversigt

    Oversigt