Stephanie Lose fortsætter som formand: SF sat uden for døren

Stephanie Lose (V) fortsætter som formand i Region Syddanmark. Selvom SF gik frem, er Villy Søvndal blevet holdt uden for forhandlingerne.

Oven på regionsvalget blev der natten til onsdag indgået en konstitueringsaftale for det nye regionsråd i Region Syddanmark.

Aftalen betyder, at Stephanie Lose (V) fortsætter som regionsrådsformand. Poul-Erik Svendsen (S) fortsætter som 1. næstformand, mens Thies Mathiasen fortsætter som 2. næstformand.

Nu er det ikke kun kommunerne, der begynder at have konstitueringsaftalerne på plads. Også regionsrådet i Region Syddanmark er på plads. 

Konstitueringsaftalen blev indgået i to omgange – først mellem Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance. Siden tilsluttede Enhedslisten sig aftalen.

Det betyder, at 35 medlemmer ud af de 41 medlemmer i det nye regionsråd er med i aftalen.

Aftalen er uden SF, hvor Villy Søvndal slet ikke blev inviteret med til forhandlingerne - men partiet har stadig muligheden for at tilslutte sig aftalen senere. Det skriver regionen på sin hjemmeside

Det har dog været et godt valg for Villy Søvndal og SF, som har sikret sig seks mandater og 13,7 procent af stemmerne.

Netop Villy Søvndals valgkampagne om, at der skulle ryddes op i regionen efter flere år med turbulens, har været med til, at de ikke er blevet inviteret med til forhandlingen. 

- Det er klart, at når man i tre måneder har hørt på, at mit parti Venstre skulle være præget af magtfuldkommenhed, mangel på vilje til at rydde op, kammerateri og vennetjenester, så har det konsekvenser. Derfor mener jeg, at vi skal bruge tid på at opbygge et tillidsfuldt samarbejde, siger den nye regionsrådsformand Stephanie Lose til TV SYD. 

Og SF's Villy Søvndal føler sig da også kørt ud på et sidespor og nævner også magtfuldkommenhed. 

- Ja, jeg føler mig dårligt behandlet. Det er simpelthen børnehavemanér at lukke nogen udenfor på den måde. Det er så tydeligt et tegn på magtfuldkommenhed, som det kan være, siger Villy Søvndal til DR Fyn.

Venstre har sikret sig 14 mandater, og har dannet en bred konstituering - men altså uden SF.

- Vi har tradition for et godt samarbejde på tværs, og derfor er jeg meget tilfreds med aftalen. Det tegner godt for de kommende udfordringer med sundhedsvæsenet og udviklingen af psykiatrien, siger Stephanie Lose (V).

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt