Stephanie Lose: Vi strammer grundigt op

Regionrådsformanden Stephanie Lose har udtalt, at der skal strammes grundigt op, efter at det er slået fast i en rapport, at der er sjusk i bilagene på sygehusene i Region Syddanmark.

Regionsrådsformanden Stephani Lose har meldt ud, at de vil stramme grundigt op. Det sker efter, at regionerne efter kritik har udarbejdet en rapport, der bygger på omfattende bilagskontrol af den indtægtsdækkede virksomhed - en gennemgang af bilag i perioden fra 2012 til 2014.

Undersøgelsen viser, at en række bilag ikke opfylder de formelle krav - og indeholder blandt andet eksempler på it-udstyr, der er anskaffet, men ikke indkøbt gennem regionens indkøbsaftale. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Andre eksempler viser udgifter til overnatninger og rejser - og en middag, som har været for dyr.

Jeg ser sådan på det, at når der er en række eksempler på, at tingene ikke har foregået, som de skulle, så  har vi selvfølgelig et arbejde med at sikre, at det kommer de til i fremtiden, forklarer Stephanie Lose, Formand, Region Syddanmark.  

Til spørgsmålet om hvorvidt, der har været en kultur, hvor det hos Region Syddanmark  har væert  accepteret at rejse og spise for mere end taksterne tillader svarede formanden:

- Nej, det er bestemt ikke mit indtryk, at det er en generel kultur. Men jeg vil sige det på den måde, at som udgangspunkt, så skal man simpelthen overholde de her takster, så kan der være særlige tilfælde, hvor man for eksempel ikke kan få et hotel, der lever op til taksten på den konference, man skal til, og så kan man selvfølgelig få en tilaldelse til at overskride taksten, men helt generelt så skal man selvfølgelig overholde de takster, der er, hvis der ikke er en særlig begrundelse.

Se hele interviewet med Stephanie Lose her.

 

 

Stephanie Lose svarer på bilagsrod

 

 

Oversigt

    Oversigt