Stige Færgen sejler snart igen

For snart et år siden sejlede Stige Færgen sin sidste tur over Odense Kanal. Men nu kommer færgen igen i brug. Foreningen Færge Hans vil fremover bruge færgen ved kulturarrangementer og til fremstød for turisme.

30. december sidste år tog odenseanerne et vemodigt farvel til Stige Færgen, der efter 207 års drift, blev nedlagt, da det ikke var muligt at få økonomien til daglig sejlads til at hænge sammen. 

Men beboerne i Stige har ikke glemt landets mindste færge, og nu har foreningen Færge Hans ansøgt kommunen om overtagelse og driftstilskud, så den lille færge igen kan sejle i kanalen. 

Foreningens formål er at bevare færgen sejlende i Odense Kanal, som et stykke kulturhistorie samt at deltage aktivt i udviklingen af turisme i og omkring Odense Kanal.  Blandt andet vil foreningen sikre, at den kulturhistoriske værdi ikke går tabt, og planen er,  at færgen skal sejle ved Fjorden Dag, Havnekulturfestivalen og andre arrangementer.

Det er Odense Kommune, der ejer færgen, men kommunen er formentlig indstillet på at forære færgen til foreningen Færge Hans og yde et driftstilskud på 10.000 kroner. Færgen, der er en af de to færger, der sejlede på ruten,  vurderes at være mellem 50 og 70.000 kroner værd.

Før Stigefærgen kan genoptage sejladsen på Odense Kanal skal den behandles for rust og diverse mangler.

 

Se interview med en glad Andreas Nissen fra foreningen Færge Hans

 

Politikerne i By- og Kulturudvalget skal tage stilling til sagen på tirsdag, men forvaltningen indstiller, at foreningen Færge Hans får overdraget den gamle færge.  Både Socialdemokraterne og De Konservative er indstillet på at donere færgen til foreningen.

- Det er da en glædelig nyhed, siger Andreas Nissen, talsmand for M/F Færge Hans til TV 2/FYN.

 

207 års færgehistorie er slut. Danmarks korteste færgerute på bare 80 meter - Stige Færge -  sejlede 30. december 2014 for allersidste gang.

 

 

Oversigt

    Oversigt