I det fynske folks tjeneste

Stige Skole også lukningstruet

Stige Skole bliver nu føjet til listen over lukningstruede skoler i Odense. Dermed er otte odenseanske skoler nu i fare for at dreje nøglen om.

Når Odense Kommunes plan for fremtidens skole sendes i høring, så er muligheden for at lukke Stige Skole med i materialet.

Muligheden for at lukke Stige Skole er kommet med i høringsmaterialet, efter at der på en byrådsorientering sidste uge blev spurgt til muligheden for at lukke Stige Skole i stedet for Lumby Skole.

Forvaltningen har nu lavet beregninger på den mulighed, og derfor besluttede Børn- og Ungeudvalget, at den mulighed også skulle med i det materiale, der nu sendes i høring hos forældre og skolefolk.

- Vi mente, at vi skulle ligge alle scenarier så åbent frem som muligt, så forældrene kan komme med deres reaktioner, siger det konservative udvalgsmedlem Mai Henriksen.

Sådan ser rådmand Stina Willumsen, SF, også på sagen:

- Det kan nemt blive en del af debatten, for når man kigger på et kort kan det godt virke mere logisk at lukke Stige Skole end Lumby Skole, så derfor har vi fået kigget på konsekvenserne, så det kommer med i høringsmaterialet.

Rådmanden understreger dog, at hun ikke selv har lagt sig fast på, hvilke skoler der skal lukkes.

Konservativ modstand

De mange skolelukninger bliver dog ikke vedtaget med konservative stemmer, siger Mai Henriksen.

- I valgkampen sagde vi, at vi ville styrke forstæderne, og det mener jeg ikke, at man gør ved at lukke de lokale skoler, siger hun.

Den konservative politiker køber ikke argumentet om, at skolelukningerne skal frigive penge, der kan bruges til at løfte kvaliteten på de odenseanske skoler.

- Jeg frygter, at pengene blot vil indgå i de massive besparelser, som vi skal finde i kommunen. Som planen ser ud nu, er det jo en massakre på folkeskolen, siger Mai Henriksen.

Men politikerne slipper ikke for at lukke skoler, understreger rådmanden.

- På grund af de faldende elevtal er vi nødt til at kigge på nogle skolelukninger, men hvor og hvor mange vil jeg ikke lægge mig fast på, før jeg har været ude og lytte til forældre og skoler, siger Stina Willumsen.

Planerne sendes i høring i perioden 26/8 - 21/10.