Stille nat for fynske brandfolk

Nytårsnat blev en af de mere stille for de fynske brandfolk. Sådan lyder meldingen fra Odense Brandvæsen og Falck.

Meldingen fra Odense Brandvæsen lyder, at det blev en meget stille nat. Der var lidt flere udrykninger end en almindelig nat, men ingen alvorlige brande.

Det fleste udrykninger gik til småbrande og brande i containere.

Falck i Region Syddanmark melder også om færre brande end sidste år. Fra nytårsaftensdag klokken 12 til til klokken 5 nytårsmorgen var der 38 brandudrykninger i Syddanmark. Det er 10-12 færre end sidste år, fortæller branddisponent Daniel Sørensen fra Falck i Kolding.

Falck har ikke umiddelbart en opgørelse kun for Fyn, men oplyser, at der ikke har være alvorlige brande på Fyn nytårsnat.

Samme tendens på landsplan

Tendensen er den samme på landsplan. Status for hele landet fra Falck er, at de er rykket ud til 113 brande i løbet af natten. Sidste år var tallet 165, og det er en del af en faldende tendens. Nytårsnatten mellem 2008 og 2009 var man helt oppe på 278.

- Falck har oplevet den roligste nytårsaften i flere år. De mange byger har sikkert sin del af æren for det, men antallet af nytårsbrande er faldet de seneste år, så måske er folk generelt blevet bedre til at passe på hinanden og omgivelserne, siger kommunikationsmedarbejder i Falck Klaus Kristiansen.

Oversigt

    Oversigt