I det fynske folks tjeneste

Stina forlader byrådet

00:44
01:26

1 af 3

SFs stemmesluger i 2009 genopstiller ikke for sit parti ved kommunalvalget i 2013. Stina Willumsen satser på et arbejdsliv uden politik.

Hun har siddet i Odense Byråd i 12 år, og ved kommunalvalget i 2009 sikrede hun med 12.000 personlige stemmer sit parti en fremgang fra to til seks mandater. Dermed var SF med til at sikre venstrefløjen sejren og Anker Boye borgmesterposten.

Men nu siger Stina Willumsen farvel til kommunalpolitik.

- Ved næste valg er jeg 36 år, og kunne jeg godt tænke mig en civil karriere, skal det være nu. Jeg elsker politik, og jobbet som rådmand er fantastisk men jeg har en idé om, at der også er andre ting derude, siger Stina Willumsen til Fyens Stiftstidende.

Ingen job på hånden

Stina Willumsen er uddannet cand.scient.pol. Hun har ingen konkret jobplaner og ingen tilbud på hånden.
- Det skal være et job, hvor jeg arbejder for noget jeg tror på. Jeg skifter spor, men det skal stadig handle om at skabe forandringer, siger hun.

Med Stina Willumsens farvel og SFs landspolitiske tilbagegang får Anker Boye sværere ved at genvende det røde flertal ved næste kommunalvalg.

- Det er Stinas personlige valg. Det tager jeg til efterretning. Jeg havde gerne set, at vores samarbejde, kunne fortsætte efter valget, men hvis Stina vil prøve noget andet, er det måske tiden nu, siger Anker Boye til avisen.

Ved du noget? Så send os et tip