Støjberg åben for udgangsforbud på asylcentre

"Vi kan ikke byde danskerne det, vi ser i øjeblikket" Regeringen vil undersøge mulighederne for et udgangsforbud på asylcentre.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) vil ikke afvise, at regeringen på et tidspunkt vil gøre det muligt at indføre udgangsforbud på asylcentre for unge asylansøgere. Det skriver Ritzaus Bureau.

- Jeg synes ikke, at vi kan byde danskerne det, som vi ser i øjeblikket. Derfor vil jeg se positivt på alle de forslag, der må komme, siger hun.

Ministeren vil dog have undersøgt en række aspekter af forslaget, før hun kaster sin støtte bag det.

- Der er både noget jura i, hvor langt man må gå, når det handler om at sige til andre mennesker, at de ikke må forlade eksempelvis et asylcenter. Der er også noget praktisk i, hvordan sådan noget her skal fungerer.

- Ofte er det nemmere at foreslå noget, end det er at få det gennemført. Når det er sagt, synes jeg, at situationen er så alvorlig, at jeg ikke vil afvise noget som helst. Jeg er villig til at gå meget, meget langt, siger Inger Støjberg.

Et flertal i Folketinget bakker op om, at det skal være muligt at indføre udgangsforbud for unge asylansøgere i asylcentre. Det flertal består af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Senest er fem unge, mandlige asylansøgere blevet sigtet efter episoder ved Langelandsfestivalen. To af dem er sigtet for voldtægt.

Inger Støjberg mener, at det er en lille gruppe af de unge asylansøgere, der udgør et problem.

- Langt den overvejende del er taknemmelige for at komme til Danmark og opfører sig pænt og ordentlig. Den lille gruppe er meget ødelæggende.

- Vi kan ikke byde danskerne, at vi har gruppe unge asylansøgere, der opfører sig på den her måde og skaber meget stor utryghed. Jeg kan godt forstå, hvis nogle får et mere kritisk syn på asylansøgere, siger hun.

Folketinget er på sommerferie, og der kan derfor ikke fremsættes lovforslag. Parlamentet møder igen fra sommerferie den første tirsdag i oktober.

Asyldirektør i Langeland kommune, Sisi Eibye, er ikke er afvisende over for ideen om et udgangsforbud.

- Der jo et politisk spørgsmål, om der skal være sanktionsmuligheder, som vi som operatør kan gøre brug af, og det vil jeg forholde mig til, hvis det bliver besluttet politisk, siger hun til TV 2/FYN.

Hun understreger dog samtidig, at hvis det skal blive en realitet, så kræver det flere ressourcer.

- Det klart hvis vi skal mandsopdække en eller flere asylansøgere 24 timer i døgnet, så skal der også mere personale til, udtaler hun.

Oversigt

    Oversigt