Støjberg overvejer at ændre regler om udvisning

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) siger nu, at det kan blive aktuelt at ændre regler for udvisning på grund af for meget arbejde

- Det kan blive aktuelt at se på reglerne for udenlandske studerende, herunder reglerne om inddragelse af studieopholdstilladelse på baggrund af ulovligt arbejde.

Sådan skriver Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i et svar til Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

Bør man ændre praksis?

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen skrev til ministeren 8. januar med spørgsmålet, om man bør overveje en ændret praksis efter den seneste tids sager om udenlandske studerende, der har arbejdet mere end de tilladte 15 timer om ugen.

Og ifølge Inger Støjbergs svar, så tyder noget på, at det i hvert fald er en overvejelse regeringen gør sig.

Inger Støjberg holder dog fast i, at at der skal være en grænse for, hvor meget man som udenlandsk studerende i Danmark må arbejde ved siden af sit studie.

 

Nepalesisk studerende i Odense blev udvist

Spørgsmålet er en reaktion på de sager, der har været om studerende, som har arbejdet mere end 15 timer om ugen, som er grænsen for udlændinge med studieopholdstilladelse.

TV 2/Fyn har fulgt Shalik Bhattarai, som boede i Odense med sin kone og sin søn men han studerede økonomi.

Han havde i en kort periode i 2013 arbejdet mere end de tilladte 15 timer, og derfor blev han udvist i starten af januar 2016.

Oversigt

    Oversigt