Støjberg: Vi holder ekstra øje med Langeland nu

Integrationsminister Inger Støjberg er langt fra tilfreds med ledelsen af Børnecenter Tullebølle, der i dag blev lukket med øjeblikkelig varsel.

En lang række problemer med blandt andet slagsmål og politianklager for seksuelle krænkelser endte i dag med, at Udlændingestyrelsen og Langeland Kommune lukker Børnecenter Tullebølle.

- Vi lukker centeret i Tullebølle. Der har ganske enkelt været for mange problemer derude. Der har været vold de unge drenge imellem, der har været vold og trusler imod nogle af de ansatte, og der har i det hele taget været en fuldstændig uacceptabel adfærd fra en række drenges side, siger integrationsminister Inger Støjberg til TV 2/FYN.

Ministeren er rystet over dagens afsløringer af, at to kvindelige medarbejdere er meldt til politiet for overgreb mod de mindreårige flygtningedrenge.

Derfor vil hun fremover holde særligt øje med de resterende tre flygtningecentre, to på Ærø og et i Svendborg, som Langeland Kommune er ansvarlig for driften af.

- Jeg blev i lørdags orienteret om, at der er rejst alvorlige anklager imod to kvindelige ansatte for seksuelle krænkelser. De to er selvfølgelig politianmeldt nu, og de sager vil så komme til at køre i Fyns Politi, siger Inger Støjberg.

Er det egentlig ikke ledelsen, der burde stilles til ansvar for det her?

- Jeg kan i hvert fald sige det så klart, at vi kommer til at holde et ekstra vågent øje med de centre, som Langeland Kommune driver, og det vil vi gøre i en rum tid. Hvad der ud over det kommer til at ske, det må vi så tage hen ad vejen. Det vigtige for mig nu, det er, at drengene bliver skilt ad og bliver flyttet til andre centre, og det kommer til at ske allerede i den her uge, siger Inger Støjberg. 

Dorthe Ullemose (DF) har efter dagens afsløringer krævet, at ledelsen af de langelandske asylcentre bliver skiftet ud. Det er dog ikke i første omgang ministerens fokus.

Men det bliver det.

- Jeg må indrømme, at mit fokus er lige nu på de unge, og så tager vi hele spørgsmålet om ledelsen efterfølgende. Det vigtige må være, at de drenge, der nu angiveligt har været udsat for seksuelle krænkelser, selvfølgelig kommer væk derfra, og det skal de hurtigst muligt, siger Inger Støjberg.

Kritik gør ondt

Langelands borgmester Bjarne Nielsen (V) siger til Ritzau, at kommunen har givet ledelsen på Børnecenter Tullebølle for lang snor.

Der burde have været grebet ind tidligere, mener Bjarne Nielsen.

- De har fået for lang snor, det må vi bare erkende. Det er også derfor, at vi nu må kigge på hele området, når vi mødes på mandag i økonomiudvalget, hvor vi skal have en generel drøftelse af asylområdet, siger Bjarne Nielsen til Ritzau.

Han siger også, at kritikken fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg "gør ondt".

Se hele interviewet med integrationsminister Inger Støjberg

 

Oversigt

    Oversigt