Støjberg vil styrke tilsyn med landets asylcentre

Efter overgreb på flygtningedrenge på Langeland skal tilsynet med operatørerne af landets asylcentre styrkes.

Udlændingestyrelsens tilsyn med operatørerne af landets asylcentre skal styrkes, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på et samråd. Det sker efter flere problematiske sager om overgreb på flygtningedrenge på Børnecenter Tullebølle på Langeland.

- Jeg tror, der er flere ting, der er gået galt. Tilsynene er for mig at se ikke up to date. Det lever simpelthen ikke op til, hvordan det skal se ud i 2016. Det skal vi til at have ændret på. Det andet er, at Langeland dels har tilbageholdt oplysninger og dels ikke har haft det ledelsesmæssige fokus, som der skal til, siger hun til TV 2/FYN. 

Hun mener, at styrelsen nu vil få lettere ved at opfange uhensigtsmæssige mønstre på de forskellige asylcentre.

Lukkede Tullebølle
Langeland Kommune besluttede i oktober at lukke Børnecenter Tullebølle, der hørte under Asylcenter Holmegaard.

To tidligere ansatte på børnecenteret på Langeland er blevet sigtet for at have forgrebet sig på en gruppe flygtningedrenge i alderen 16-18 år. De sigtede er kvinder på henholdsvis 52 og 35 år.

Den ældste af de sigtede mistænkes for at have misbrugt seks drenge, mens den 35-årige skal have forgrebet sig på en enkelt dreng.

 

 

Undersøgelse på vej
Folketingets Ombudsmand har annonceret en undersøgelse af Udlændingestyrelsens rolle i en sag om en hemmeligholdt, kritisk rapport om Langeland Kommunes asylområde. Men ministeren afviser kritikken af Udlændingestyrelsens tilsyn.

- Jeg har ikke grund til at tro andet, end at Udlændingestyrelsen har handlet efter reglerne, lyder det fra ministeren til Ritzau.

- Den seneste tids debat har givet anledning til at overveje, om tilsynet skal styrkes, og om det har den rigtige hyppighed og intensitet, siger Inger Støjberg.

 

 

 

Oversigt over sagerne på Børnecenter Tullebølle

 

Oversigt

    Oversigt