Fynsværket: - Stop med at fyre med kul om fem år

Fynsværket skal stoppe med at fyre med kul i år 2025. Sådan lyder det fra Odense borgmester og det støttes af den nyudnævnte klimaminister.

Odense Borgmester Peter Rahbæk Juel, Soc.dem., og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, Soc.dem., er enige.

De to mødtes fredag for at diskutere Odense Kommunes planer om at udfase kul fra Fynsværket i 2025.

Hidtil har regeringen haft som mål, at kulkraften skal være faset helt ud af Danmarks elforsyning senest i 2030.

Men ved at stoppe afbrænding af kul fem år tidligere kan man spare klimaet for 1.5 millioner tons CO2.

Peter Rahbæk Juel håber, at staten vil være med til at finansiere, at Odense dropper kullene før tid.

- Vi har behov for politiske hjælp til at fremme processen, og så har vi behov for investeringer fra Christiansborg. Pengene er faktisk sat af i energiforliget, siger borgmester Peter Rahbæk Juel, Soc.dem.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, Soc.dem., større Odense Kommunes planer om at stoppe med at bruge kul før tid, uden dog at ville sætte kroner og ører på støtten.

- Der er jo allerede nu lavet aftalt, som skal sikre udfasning af kul. Det, vi nu skal se på, er om der måder, hvorpå vi kan gøre det hurtigere, bedre og måske endnu mere miljøvenligt, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, Soc.dem.

Fjernvarme Fyn og fossile brændsler

Fakta om Fynsværket

- Der er jo allerede nu lavet aftalet, som skal sikre udfasning af kul. Det vi nu skal se på, er om der måder, hvorpå  vi kan gøre det hurtigere, bedre og måske endnu mere miljøvenligt, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, Soc.dem.

Oversigt

    Oversigt