Stor cykelsucces i Vollsmose

Langt hovedparten af børnene i Vollsmose har droppet at cykle, men på Abildgårdskolen er det helt omvendt. Her er de vilde med cyklen.

Masser af 4. til 6.-klasses elever fra Abildgårdskolen i Vollsmose i Odense trodsede i søndags den silende regn og mødte op til cykelløb.

Og i dag skulle pokalerne overrækkes til vinderen efter en flot cykelpræstation. Men den vender vi lige tilbage til.

For præmierne og pokalerne i dag er en slags krone på værket i strategien for at få flere af børnene i Vollsmose til at tage cyklen i skole.

Abildgårdsskolen er nemlig en del af Odense Kommunes mobilitetsplan. Planen skal gøre det attraktivt for borgere og virksomheder at gøre brug af det offentlige rum og de offentlige transportmuligheder.

Mobilitetsplanen for Odense sætter særligt fokus på blandt andet cyklister, og og Abildgårdskolen har derfor fået sponsoreret hele 70 cykler gennem projektet 'Cykelglad skole.'   

I Vollsmose er det nemlig kun omkring 14 procent af børnene, der tager cyklen i skole. Det skal projekterne være med til at ændre på.

- I den elevsammensætning, jeg har her, er der mange børn, hvor det ikke er naturligt at have en cykel eller lære at cykle. Så derfor er det en del af vores opgave, i forhold til at få dem integreret godt i det danske samfund, at få dem lært at cykle, siger Allan Feldskou, der er skoleleder på Abildgårdskolen.

Cyklen giver frihed

En der selv har haft endda mere end almindelig glæde af cyklen og gerne ser børn tage cyklen, er den tidligere professionelle cykelrytter Rolf Sørensen.

Han var i dag på besøg på Abildgårdskolen for at overrække præmier til vinderne af søndagens cykelløb og for at sætte endnu mere fokus på fordelene ved at bruge cyklen.

Danmarks mest vindende rytter gennem tiden forbinder stadig den dag i dag cyklen med en helt særlig fornemmelse af frihed.

- Den der frihed, mødes med venner, se ting. Cykle i skole. Cyklen giver dig en utrolig frihed, det at du kun er afhængig af dig selv og din cykel - det er en utrolig frihed, siger Rolf Sørensen, der i dag er blevet 51, men stadig cykler næsten hver dag.

Vinderen af cykelløbet blev Thi My Lee, der her får pokalen overrakt af Rolf Sørensen.
Vinderen af cykelløbet blev Thi My Lee, der her får pokalen overrakt af Rolf Sørensen.
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen

Jagten på den følelse af frihed viser sig nu også på Abildgårdskolen. Her er alle skolens 70 cykler fuldt bookede. En succes der også kan mærkes i undervisningen. 

- Ens tanker bliver lige vendt en ekstra gang, når man får masser af frisk luft på cykelturen. Så har man måske også lettere ved lektierne, når man kommer hjem efter turen, siger Allan Feldskou.

Tilbage til søndagens cykelløb for 4. til 6.-klasserne på skolen. Vinderen blev Thi My Lee, der fik et håndtryk, et diplom og en flot pokal overrakt af Rolf Sørensen.

Og hvis pokalen ikke giver lysten til at blive professionel, så opfordrer det i hvert fald til en tur mere.

- Jeg tror, jeg melder mig til igen næste år, siger Thi My Lee.

Der var naturligvis også tid til den efterhånden obligatoriske selfie med den danske cykelstjerne.
Der var naturligvis også tid til den efterhånden obligatoriske selfie med den danske cykelstjerne.
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen

 

Oversigt

    Oversigt