Stor forsikringssag venter: Biler ødelagt for "betydeligt beløb"

14 biler blev natten til fredag udsat for hærværk, mens de holdt parkeret på en fælles parkeringsplads i det sydlige Nyborg.

- Tag bare en klud og kom ned og hjælp til.

Beboerne på Tronneallé i det sydlige Nyborg forsøger at vaske de værste tegn af nattens hærværk af bilerne.

Jane Kirk Jepsens fridag blev ødelagt, da hun i morges blev mødt af et syn, der forskrækker langt de fleste bilejere.

- 13-14 biler, der er oversprøjtet med spraymaling. Der er ridser i lakken. Ja, det er meget sørgeligt at stå op til, fortæller hun til TV 2/Fyn.

Mellem midnat og fredag morgen 5.45 har ukendte gerningsmænd sprayet på og ridset i bilerne. 

- Det er trist, at nogen kan finde på at rende rundt om natten og ødelægge andres ting på den måde, siger Jane Kirk Jepsen.

Et ønske om at ødelægge

Hun har boet på Tronneallé siden 2004 og har aldrig oplevet noget lignende. Heller ikke Fyns Politi kan mindes hærværk i samme omfang.

- Vi har oplevet, det vi kalder, omfattende hærværk, men det er sjældent, at vi har så mange biler, som det er i det her tilfælde. Det er jo et betydeligt beløb, der er blevet ødelagt for, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede.

For beboerne venter nu en forsikringssag af de større. 

- Hærværk kan have motiv af hævn, men i tilfældet her kunne det godt tyde på, at det simpelthen bare er et ønske om at ødelægge i flæng, oplyser vagtchefen.

Fredag formiddag gennemsøger politiet området med hundepatruljer for at lede efter sprayflasker eller den spidse genstand, der formentlig har været brugt til at efterlade markante ridser i bilerne. 

Ingen af beboerne har hørt eller set noget i løbet af natten, og Fyns Politi efterlyser derfor vidner, der enten har oplevet noget i løbet af natten eller har fundet efterladte spraydåser.

Oversigt

    Oversigt