I det fynske folks tjeneste

Stor forskel på antallet af nyttejob

04:30

1 af 2

Kontanthjælpsmodtagere skal arbejde for pengene. Sådan er en af grundtankerne i den reform, der trådte i kraft ved årsskiftet. Ét af midlerne er de såkaldte nyttejob, der er en slags aktivering af jobparate arbejdsløse.

I Middelfart har kommunen 40 nyttejob klar, mens der i Nyborg ikke er nogen nyttejob.

Ældrecentret i Ejby er et af de steder, der har haft besøg af virksomhedskonsulent Marianne Bisberg og hendes kolleger, i håbet om at skabe et nyttejob.

- Kunne der være nogle opgaver, og det er der næsten i alle virksomheder, som ikke vil blive løst af de kommunale medarbejdere, som kunne give en åbning for en ledig borger, der kunne komme ud i et nyttejob, siger Marianne Bisberg, virksomhedskonsulent i Job- og Vækstcenter Middelfart.

og på Egebo så centerlederen muligheden for at få gjort lidt ekstra for beboerne i en travl hverdag.

- Vi kan få gjort nogle af alle de ting som vi rigtig gerne vil gøre, men som vi ikke har mulighed for at nå i hverdagen og som giver tryghed og livskvalitet for vores beboere, siger Marianne Quorning, der er leder på Ældrecentret Egebo i Ejby.

Nogle af Middelfart Kommunes institutioner har tkket nej til at tage imod en kontanthjælpsmodtager i nyttejob, men virksomhedskonsulenten tror, at flere vil tage imod tilbuddet, når ordningen for alvor kommer i gang.

- Når man kan se, at andre får nogle gevinster ud af det, så kan man i andre afdelinger begynde at se, at det kunne godt være her hos os også, siger Marianne Bisberg.

Tror ikke på det i Nyborg

Men hvor de i Middelfart tro på ideen om nyttejob, er holdningen en helt anden i Nyborg.

- Vi synes jo ikke nødvendigvis at nyttejob er noget, vi skal benytte os af, hvis der er andre muligheder, siger formanden for beskæftigelsesudvalget i Nyborg Kommune Vibeke Ejlertsen (S).

Hun tror mere på, at ordninger som løntilskud og virksomhedspraktik er vejen frem.

- I den udstrækning det er muligt, vil vi hellere nogle andre løsninger, vi drøfter med den her borger som står i den her situation, fremfor bare at lave et perspektivløst nyttejob.

Men Marianne Bisberg har en tro på, at nyttejob nytter.

- Det skal give værdi for borgeren, at de kommer ud og udfører et stykke arbejde, som kan give et job efterfølgende, siger hun.

Ved du noget? Så send os et tip