Stor forskel på antallet af nyttejob

Kontanthjælpsmodtagere skal arbejde for pengene. Sådan er en af grundtankerne i den reform, der trådte i kraft ved årsskiftet. Ét af midlerne er de såkaldte nyttejob, der er en slags aktivering af jobparate arbejdsløse.

I Middelfart har kommunen 40 nyttejob klar, mens der i Nyborg ikke er nogen nyttejob.

Ældrecentret i Ejby er et af de steder, der har haft besøg af virksomhedskonsulent Marianne Bisberg og hendes kolleger, i håbet om at skabe et nyttejob.

- Kunne der være nogle opgaver, og det er der næsten i alle virksomheder, som ikke vil blive løst af de kommunale medarbejdere, som kunne give en åbning for en ledig borger, der kunne komme ud i et nyttejob, siger Marianne Bisberg, virksomhedskonsulent i Job- og Vækstcenter Middelfart.

og på Egebo så centerlederen muligheden for at få gjort lidt ekstra for beboerne i en travl hverdag.

- Vi kan få gjort nogle af alle de ting som vi rigtig gerne vil gøre, men som vi ikke har mulighed for at nå i hverdagen og som giver tryghed og livskvalitet for vores beboere, siger Marianne Quorning, der er leder på Ældrecentret Egebo i Ejby.

Nogle af Middelfart Kommunes institutioner har tkket nej til at tage imod en kontanthjælpsmodtager i nyttejob, men virksomhedskonsulenten tror, at flere vil tage imod tilbuddet, når ordningen for alvor kommer i gang.

- Når man kan se, at andre får nogle gevinster ud af det, så kan man i andre afdelinger begynde at se, at det kunne godt være her hos os også, siger Marianne Bisberg.

Tror ikke på det i Nyborg

Men hvor de i Middelfart tro på ideen om nyttejob, er holdningen en helt anden i Nyborg.

- Vi synes jo ikke nødvendigvis at nyttejob er noget, vi skal benytte os af, hvis der er andre muligheder, siger formanden for beskæftigelsesudvalget i Nyborg Kommune Vibeke Ejlertsen (S).

Hun tror mere på, at ordninger som løntilskud og virksomhedspraktik er vejen frem.

- I den udstrækning det er muligt, vil vi hellere nogle andre løsninger, vi drøfter med den her borger som står i den her situation, fremfor bare at lave et perspektivløst nyttejob.

Men Marianne Bisberg har en tro på, at nyttejob nytter.

- Det skal give værdi for borgeren, at de kommer ud og udfører et stykke arbejde, som kan give et job efterfølgende, siger hun.

Oversigt

    Oversigt