I det fynske folks tjeneste

Stor forskel på hjælp til incestofre

Lederen af Incestcenter Fyn håber nu at andre landsdele vil lære af deres erfaringer.

Incest Center Fyn er blandt de eneste i landet der tilbyder vedvarende og individuel professionel behandling til incestofre. Nu ønsker centrets leder, at deres laves et landsdækkende net af centre.

Hos Incestcenter Fyn har man specialiseret sig i at hjælpe voksne med følgevirkninger efter incest eller andre seksuelle overgreb i barndommen. Det foregår med målrettet terapi både individuelt og i grupper. Nu håber de at få deres metoder kan blive udbredt til hele landet.

Hvor incestofre i flere andre landsdele må nøjes med 10-12 timers behandling, får patienterne hos Incest Center Fyn gennemsnitligt 24 timer med en terapeut.
Centeret håber, at der i fremtiden vil være incestcentre over hele landet, der tilbyder tidsubegrænset og individuelt tilrettelagt behandling til ofre for incest.

Hos Incest Center Fyn oplever de at især mænd har svært ved at søge hjælp, hvis de har været udsat for seksuelle overgreb som barn. Det kan give problemer langt ind i voksenlivet. 

I mandagens udsendelse kan du se Michael Rasmussens historie. Som barn var han udsat for seksuelle overgreb af en mand i sin landsby, og først efter 12 år med depressioner fik han talt ud og fik den rigtige hjælp.

Incestcenter Fyns hjemmeside - Klik her hvis du vil vide mere om Incestcenter Fyn og deres arbejde.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.