Stor forskel på pasning af fynske børn

Der er stor forskel på hvor mange voksne børnene har omkring sig i de fynske institutioner. Det viser en opgørelse BUPL har lavet i uge 11.

Ifølge undersøgelsen fra BUPL så har børnehaverne i Middelfart den bedste normering på Fyn. Her er der 6,4 børn pr. voksen, og det giver overskud i hverdagen.

- Vi var dårligt normeret før og har bevidst valgt at opprioriterer normeringen med de penge vi har fået fra regeringen, siger Søren Illum Hansen(S), der er formand for Børn, Unge og Fritidsudvalget i Middelfart Kommune.

Regeringen afsatte i finansloven 500 millioner kroner til bedre normering i daginstitutionerne i kommunerne. Men ikke alle kommuner har brugt pengene som tiltænkt.

Sammen med Ærø skraber Faaborg-Midtfyn Kommune bunden, hvor der er 8,3 børn for hver voksne. Det mærker pædagogerne i børnehaverne.

- Vi oplever, at der bliver mere og mere travlt. Der bliver mindre personale til samme antal børn. Vi løber alle stærkere, og det bliver sværere at overholde de planer vi ligger for dagen og nå de faglige mål vi har, siger pædagog Christine Mellier fra Børnehuset Sundbrinken i Faaborg.

I gennemsnit er der en pædagog per 7,5 børn i de fynske børnehaver. Anbefalingen fra BUPL lyder på 6,6 børn per pædagog.

- Det undrer mig at vi ligger så dårligt, og jeg ved ikke hvad der er sket i den uge hvor optællingen er sket. Det er beklageligt, og vi vil gerne ligge midt feltet med hensyn til normeringer, siger formanden for Børne- og Undervisningudvalget, Jakob Holm(SF).

Middelfart Kommune er den eneste fynske kommune, der ligger bedre i normeringen end anbefalingen fra BUPL.

- Vi vil gerne gøre det bedre, men vi har jo også en økonomisk virkelighed, der gør, at ikke kan komme blandt de kommuner på Fyn, der har den bedste normering i dagsinstitutionerne, siger Jakob Holm.

Oversigt

    Oversigt