I det fynske folks tjeneste

Stor fynsk selvtillid i Liberal Alliance

Når det næste folketingsvalg kommer, så vil Liberal Alliance være bedre rustet, end forgængeren Ny Alliance var ved seneste valg. Det mener ledelsen af den lokale partiorganisation, og en valgforsker er enig.

07:47

Ved seneste valg endte Ny Alliance med en del uheldige personsager og intern uenighed, men i dag er der meget mere tjek på tingene, mener formanden for Liberal Alliance på Fyn, Søren Snedker.

Formanden mener, at partiet står stærkere, selv om, der er langt færre fynske medlemmer af partiet i dag, end der var i Ny Alliance før seneste valg.

- Vi er færre til at bære det igennem, men denne gang er der ikke så mange lykkeriddere. Dem, der er med i organisationen nu, har forstand på at organisere og brænder for sagen, siger formanden.

Ved seneste valg var erhvervsmanden Lars Kolind spidskandat for alliancen på Fyn. Denne gang står den mere ukendte Merete Riisager i spidsen, men alligevel kan det være en fordel for partiet, da hun har politisk erfaring som tidligere radikal folketingskandidat, vurderer valgforsker Christian Elmelund Præstekær.

- Det at være og at have politisk erfaring er to vigtige faktorer, men hvis man skulle vælge en, så vil jeg nok mene, at den politiske erfaring er vigtigere, siger han.