Stor gartneri-brand sendte sort røg mod fynske byer

Flere tusinde kvadratmeter drivhus er udbrændt ved Odense. Ilden er tidligt lørdag morgen under kontrol.

Store dele af et gartneri nord for Odense er udbrændt natten til lørdag.

Brandvæsnet kæmpede med ilden i omkring to timer, før branden omsider kom under kontrol. Ifølge Fyns Politi er et sted mellem 3000 og 4000 kvadratmeter drivhus ødelagt - hvilket svarer til omkring to tredjedele af gartneriet, lyder det.

- Det er fire sammenbyggede drivhuse, der er udbrændt. Vinduerne er lavet af plastik, så de smelter og bliver ikke til drivhus igen, lyder det fra vagtchef Thomas Bentsen fra Fyns Politi.

Branden på Gartneriet Anderup Have, der ligger på Larsskovgyden, sendte tyk, sort søg mod vest - direkte mod byerne Kirkendrup og Næsbyhoved-Broby.

- Det er formentlig noget flamingo, der er gået ild i inde i drivhusene, der afgiver røgen, fortæller vagtchefen.

Politiet opfordrede derfor beboerne i de to fynske byer, der ligger få kilometer fra gartneriet, til at lukke døre og vinduer og slukke for eventuelle ventilationsanlæg. Men faren er tidligt lørdag morgen drevet over, og ingen er kommet noget til.

- Vi har ikke fået en eneste henvendelse, så jeg tror ikke, der er nogen, der har lidt overlast. Det er også en årstid, hvor de fleste vinduer nok er lukket, siger Thomas Bentsen.

Desuden var der ingen brandfare for naboerne, da gartneriet er omsluttet af åbne marker, lyder det.

Fyns Politi er taget hjem fra gartneriet, mens brandvæsnet stadig er i gang med efterslukningsarbejdet. Brandårsagen er endnu ukendt, og teknikere skal undersøge stedet i løbet af de kommende dage.

Oversigt

    Oversigt