I det fynske folks tjeneste

Stor guide til våd festival: Vælg det rigtige regntøj

Regnen truer med at lægge vejen forbi til en eller flere koncerter under Tinderbox. Vi hjælper dig med at finde det helt rette look selv i regnvejr.

00:19

Regntøj er ikke kun jakke og bukser. Fodtøjet er mindst lige så vigtigt, hvis fødderne skal holdes tørre. Et alternativ til den klassiske gummistøvle er denne korte model. Se flere forslag til fodtøj i artiklen.

Vejrtjenesterne har heldigvis justeret på mængden af regn til årets Tinderbox, men der er fortsat risiko for vand fra oven. 

Læs også Bliv klar til Tinderbox: 10 gode råd inden festivalen

Lad paraplyen blive hjemme - den må du alligevel ikke have med på festival.

Sælger Lisa Rasmussen fra Jagt & Fritid i Odense er hoppet i fem forskellige outfits, så du kan finde det helt rette look for dig, når sluserne åbner sig over Tusindårsskoven.

Den praktiske

Hvis man slet ikke vil blive våd holder regnsættet med jakke og buks. Husk gummistøvlerne, så også fødderne forbliver tørre. Dem bliver du i øvrigt også glad for, når skovbunden forvandles til en mudret pløjemark med tvivlsomt flis.

  Foto: Camilla Bøgeholt Lund

Læs også Drukner Tinderbox? Sådan bliver festivalvejret

Den smarte

Vinder solen kampen mod regnen, og får den norske vejrtjeneste YR ret i de solrige forudsigelser, får du måske ikke brug for regnbukserne. I så fald kan du iklæde dig en moderne, oversize regnjakke. Lad dog være med at blive overmodig og skift gummistøvlerne ud med sneakers. Der er stadig risiko for, at det bliver en våd og mudret fornøjelse.

  Foto: Camilla Bøgeholt Lund

Dommedagsprofeten 

Falder de frygtede 28,6 millimeter regn, er vaders måske bedste løsning. De holder dig også varm, når aftenen sniger sig ind over skoven og stjæler de varme temperaturer. Mindre praktiske er vadersne under toiletbesøg, så overvej grundigt, om du virkelig har brug for den næste øl - eller for vaders.

  Foto: Camilla Bøgeholt Lund

00:18

De klassiske, høje gummistøvler kan både holde dig tør under regnvejr og varm, når temperaturene falder om aftenen.

Luk video

Multisættet

Enhver festivalgænger burde have en regnponcho i tasken. Den giver din dans til Die Antwoord og Kaskade en ekstra dimension, når du med armene ud til siden svajer rundt som en våd flagermus. Derudover fungerer ponchoen perfekt som siddeunderlag på det våde græs. Du må nemlig ikke have festivalstole med ind, og hvem gider egentlig få gennemblødt røv gennem et vådt picnictæppe?

  Foto: Camilla Bøgeholt Lund

Fashionista'en

Den hvide anorak er egentlig designet til vinterjagt i snevejr. Det er så sejt, at vi ikke synes, du behøver flere grunde til klæde dig ud som isbjørn på festival. 

  Foto: Camilla Bøgeholt Lund