Stor hestefestival i Odense

Odense er vært for en stor hestefestival netop nu. Horse festival 2014 byder på både ridebanespringning og på landskamp i den absolutte topklasse.

Der bliver ringet ind til landskamp for ridesportens nedre og øvre ligaer i Odense.

- Det er et stævne som er en del af den største turnering, der kører på verdensplan, siger Jens Traberg, eventdirektør for JBK Horse festival.

Fire dage med international springning, hvor flere af topklasserne giver point til verdensranglisten.

50 ponyryttere er de næste fire dage til start Og yderligere 300 heste har fundet vej til dyreskuepladsen i Odense.

- Danmark er et langt større hesteland end, end dem der ikke kender hesteverdnen tror, det er. Vi genererer faktisk 25 milliarder kroner i omsætning på årsbasis. Vi har over 300.000 mennesker ugentlig, der har tilknytning til heste, fortæller Jens Traberg.

Under stævnet vil der være en afdeling for den verdensomspændende turnering Nations Cup, hvor 13 nationer med fire ryttere hver dyster mod hinanden.

Og arrangemnetet kræver forberedelse. Eksempelvis er underlaget af sand specialfremstillet, fordi det skal fjedre på den helt rigtige måde.

- Nogle har været her siden fredag, og vi andre har været her siden søndag. Det er ikke et døgndriftsprojekt, men der bliver lagt nogle timer i det. Og så begynder vi at gå og nyde det nu, fordi nu kører det bare, siger Jens Traberg.

JBK Horse festival finder sted på Odense Dyrskueplads fra den 15. - 18. maj.

Oversigt

    Oversigt