Stor hjem-rejsedag: Travlt på Odense Banegård

Det er i dag store hjemrejse-dag, hvor mange skal tilbage til hverdagen efter en tid med julehygge og familiebesøg. Det kan skabe lange trafikkøer på motorvejen, og hos DSB anbefaler de, at man køber pladsbillet.

På 2. juledagen er der mange fynboere, der skal rejse hjem efter en tid med masser af  familiehygge, julemad og gaver. Og det kan skabe trafikkaos, når så mange skal afsted på samme tid.

Ifølge DSB vil der være mest travlt mellem kl. 12-18, hvor der især er mange, der har har købt billetter fra Odense til København.

-Hvis man har en pladsbillet, anbefaler vi, at man kommer i god tid for at finde ud af, hvor man skal stige på. Mange har gaver og store kufferter, det er derfor vigtigt, at man finder sin plads hurtigt, så det ikke skaber forsinkelser for andre, siger Tony Bispeskov, som er informationschef for DSB.

Der kommer især til at være travlt på Odense Banegård, hvor der er mange julerejsende der skal fra Odense til København.

-Det præcise tal kendes ikke, men Fyn har været meget central, og der har været allerflest bestillinger fra Odense til København, fortæller Tony Bispeskov.

Han opfordrer folk, der ikke har en pladsbillet, til at købe en.

- Det koster 30 kroner, men så er man sikret en plads, så man ikke skal stå op hele vejen med tunge gaver og kufferter, fortsætter han.

Der er mange, der vil rejse hjem i løbet af weekenden, så informationschef Tony Bispeskov forventer, at der bliver lige så travlt i morgen.

I dagene op til jul har DSB transporteret omkring 600.000 kunder hjem til jul.

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt