Stor interesse for "Cold Hawaii" på Sydlangeland

Stor interesse for det Cold Hawaii-inspireret initiativ i Bagenkop. En gruppe lokale ildsjæle vil udvikle byen til et nyt center for vandsport. De første millioner er på plads, og der er fuldt hus ved kickstarts-møde torsdag.

Målet med Aqtiv Sydlangeland, som projektet hedder, er at udvikle Bagenkop til et nyt kraftcenter for vandsportsaktiviter. Aktiviteterne skal foregå i det gamle færgeleje i Bagenkop Havn, ved stranden, der ligger lige op til havnen og andre steder på Sydlangeland.

Aqtiv Sydlangeland er inspireret af succesen med  Cold Hawaii i Thy. Men hvor Cold Hawaii er surfernes paradis, vil Aqtiv Sydlangeland satse på vandsport i bredeste forstand. Det gælder alt fra kajakker, til dykning og sportsfiskeri

Bag projektet står de to lokale ildsjæle Ivan Nielsen og Leif Esbensen. Og nu er Naturturisme I/S også gået ind i projektet.

Langeland Kommune har bevilget 1,6 millioner kroner over de næste tre år til projektet. Det samlede projekt forventes at få et budget på 10 millioner kroner.

Første aktiviteter til sommer

Målet er, at Aqtiv Sydlangeland skal være i fulde omdrejninger fra 2018, men initiativtagerne har netop modtaget en halv million i LAG-midler, og det betyder, at de første aktiviteter kan komme igang allerede i år, fortæller Ivan Nielsen.

Aqtiv Sydlangeland er også gået i samarbejde med Vild med Vand og Nature Moves ved SDU.

Den konkursramte Actionefterskole, også kendt som Sydlangelands Maritime Efterskole, SME, blev i november købt af en lokalt forankret investorgruppe. Men de nye ejere har endnu ikke løftet sløret for, hvad skolen skal bruge til.

Den 23. februar klokken 17.30 bliver det store projekt Aqtiv Sydlangeland præsenteret ved et i Bagenkop, og 120 interesserede har allerede tilmeldt sig, fortæller  Ivan Nielsen. 

På mødet vil idemanden bag fænomenet Cold Hawaii i Thy, Rasmus Johnsen, videregive sine erfaringer med foredraget: Cold Hawaii – Vandkantsdanmark for fuld udblæsning.

Læs mere om Aqtiv Sydlangeland her.

Oversigt

    Oversigt