Stor interesse for kongelig DNA-test

Dronning Margrethe vil i den nærmeste fremtid modtage flere ansøgninger om at tage prøver fra én af hendes forfædre. Filmbranchen og forskerne står i kø for at få klarhed over H.C. Andersens ophav. Se Dialogen om samme emne

Dronningen vil få flere ansøgninger

Dronning Margrethe vil i den nærmeste fremtid modtage flere ansøgninger om at tage prøver fra én af hendes forfædre. Filmbranchen og forskerne står i kø for at få klarhed over H.C. Andersens ophav.

Planerne om at producere en spillefilm, der fremstiller H.C. Andersen som uægte søn af Christian d. VIII, får nu flere kulturpersonligheder til at rette henvendelse til Kongehuset.

Instruktør og forfatter Erik Bent Svendlund vil rette henvendelse til Kongehuset. Det samme vil filmproducent Just Betzer, historiker Jens Jørgensen og forsker Johan de Mulius fra H.C. Andersen Centret.

Alle vil de anmode Dronningen om tilladelse til at få lidt organisk materiale fra Christian d. VIII. Hans jordiske rester befinder sig ved Roskilde Domkirke.

Ved hjælp af lidt materiale fra Kongen kan filmbranchen og forskerne få endelig vished for eventyrdigterens ophav.

H.C. Andersen museet i Odense har flere hårtotter fra H.C. Andersen, og en sammenligning af DNA-trådene i hårtotterne fra H.C. Andersen og Christian d. VIII vil én gang for alle bekræfte eller afkræfte teorien om at H.C. Andersen skulle være uægte søn af Kongen.

Den store interesse for DNA-testen kommer efter at den fynske instruktør Erik Bent Svendlund i søndags offentliggjorde sine planer om at lave et filmmanuskript, der fremstilller H.C. Andersen som kongesøn.

Filmplanerne er blevet modtaget med bestyrtelse af forskerne, der kalder filmplanerne for pinlige for Danmark.

Oversigt

    Oversigt