Stor interesse for mobilfilm-konkurrence

Over 2200 er tilmeldt mobilfilm-konkurrence for unge på Fyn.

I alt deltager 10 kommuner, 35 skoler, 91 klasser, 2200 unge og 120 lærere i årets EDIT24. EDIT24 er en mobilfilm-konkurrencen for unge i 5.-7. klasse på hele Fyn.

I hver uge ruller konkurrencen i 3 til 4 kommuner. I uge 3 er det i Middelfart, Kerteminde og på Langeland.

I uge 4 er det i Svendborg, Assens, Nordfyn og Ærø med 30 deltagende klasser, og i uge 5 er der gang i filmarbejdet i Faaborg-Midtfyn, Nyborg og Odense, hvor hele 36 klasser laver film.

I uge 5 er der gang i filmarbejdet i Faaborg-Midtfyn, Nyborg og Odense, hvor hele 36 klasser laver film.

Fakta om EDIT24

EDIT24 giver de 11-14-årige på Fyn en mulighed for at lave deres egen film på mobil og tablet - fra idé til færdigklippet film.

I grupper på 3-4 skriver de unge et kortfilm- manuskript, optager klip til filmen på deres mobiltelefon eller tablet, lægger klippene ind på en computer, klipper dem digitalt for til sidst at uploade dem til www.edit24.dk.

Filmen skal være mellem 1-3 minutter lang. EDIT24 foregår i alle de ti fynske.

Formålet med EDIT24 som filmindsats på Fyn er at få filmmediet ud til børn og unge og øge deres forståelse af film. Den praktiske filmerfaring er afgørende for virkelig at kunne forstå filmens sprog.

I 7 af de 10 kommuner står det lokale folkebibliotek for afholdelsen af den lokale galla som afslutning på konkurrenceugen, andre steder sker det i samarbejde med en folkeskole.

1. præmien i den fynske galla er en tur til FILM-X i København for hele klassen.

Læs mere om edit24.dk

Oversigt

    Oversigt