Stor interesse for nydanskere

De fynske virksomheder er meget interesserede i nydanskere. Til mandagens konference \"Nydanskere - muligheder fremfor begrænsninger\" er arrangørerne blevet kimet ned og har måtte afvise 30-40 erhvervsfolk.

-

De fynske virksomheder er meget interesserede i nydanskere. Til mandagens konference \"Nydanskere - muligheder fremfor begrænsninger\" er arrangørerne blevet kimet ned og har måtte afvise 30-40 erhvervsfolk.

\"Det er et udtryk for, at virksomhederne er meget villige til at løfte den opgave, det er at få indvandrerne i gang på arbejdspladserne\", siger Karsten Kjeldsen fra Erhvervsintegration Nord i Svendborg til Fyens Stiftstidende. Der var plads til 220 deltagere, og de har forlængst tilmeldt sig fra cirka 100 forskellige virksomheder og institutioner. 

Konferencen finder sted på Scandic Hotel i Odense. Her skal integrationsminister Bertel Haarder (V) og forfatter og folketingsmedlem Naser Khader (R) diskutere, hvordan man får indvandrerne ind på arbejdsmarkedet, så de kan forsørge sig selv.

At der er behov for at tage emnet op understreges af, at 42 procent af alle kontanthjælpsmodtagere i Odense Kommune var flygtninge eller indvandrere sidste år.

Erhvervsintegration Nord i Svendborg arrangerer konferencen sammen med Integrationsministeriet, Socialt Netværk Fyn og Odense Kommunes koordinationsudvalg.

 

Oversigt

    Oversigt