Stor kontrolaktion på Fyn

10 virksomheder kan i den kommende tid se frem til at få deres forhold undersøgt nærmere. Det sker efter en 12 timer lang kontrolaktion, som otte af de ti fynske kommuner mandag gennemførte på Fyn.

Aktionen begyndte ved fem-tiden mandag morgen.

Den fælles kontrolaktion blev besluttet på et fællesmøde for de fynske kontrolgrupper. Grupperne har et rigtig godt samarbejde på tværs, og udveksler deres erfaringer med hinanden.

- Aktionen havde fokus på uberettiget modtagelse af sociale ydelser og sort arbejde. Og det var i første række rengørings- og gartneribranchen, der var i fokus på aktionen, fortæller afdelingsleder Allan Filtenborg, Svendborg Kommune.

I alt deltog 21 medarbejdere fra kommunerne. Medarbejderne var sat sammen i grupper på tværs af kommunerne. Siden en lovgivning i 2011 har det været muligt for kommunerne at arbejde på tværs af kommunegrænserne. Det har de fynske kommuner i forvejen gode erfaringer med.

Myndighederne skal nu i gang med at arbejde med det materiale, som blev resultatet af aktionen. Så præcist hvor stort et beløb, aktionen sender i kommunekasserne samt til Told og Ska,t vides først om nogle uger.

Oversigt

    Oversigt