Stor redningsaktion efter to drenge på Storebælt

En eftersøgning på Storebælt af to drenge på 16 og 18 år i en jolle endte søndag morgen lykkeligt. På grund af motorstop var de drevet fra Fyn til Sjælland. En stor eftersøgning på Storebælt af to drenge på 16 og 18 år endte ved 06-tiden søndag lykkeligt, da de blev fundet i deres jolle, som efter et motorstop var drevet det meste af vejen fra Fyn til Sjælland, oplyser Søværnets Operative Kommando.

-

En eftersøgning på Storebælt af to drenge på 16 og 18 år i en jolle endte søndag morgen lykkeligt.

På grund af motorstop var de drevet fra Fyn til Sjælland. En stor eftersøgning på Storebælt af to drenge på 16 og 18 år endte ved 06-tiden søndag lykkeligt, da de blev fundet i deres jolle, som efter et motorstop var drevet det meste af vejen fra Fyn til Sjælland, oplyser Søværnets Operative Kommando.

Efter en nat i uvished og ængstelse kunne lykkelige familiemedlemmer søndag morgen genforenes med de to noget forkomne og frysende ungersvende, som blev fløjet til Nyborg i en af Søværnets helikoptere.

De to drenge blev meldt savnet ved midnat. De var lørdag sejlet ud fra sommerhusområdet Nordenhuse nord for Nyborg i en 14 fods dobbeltskroget plastjolle med påhængsmotor for at fiske torsk.

En stor eftersøgning med to helikoptere og fem skibe blev sat i gang, og ved 06-tiden blev de så fundet ovre på sjællandssiden, hvortil de var drevet af vind og strøm. Den 18-årige er australsk udvekslingsstudent, den 16-årige bor i Odense.

Ved 22-tiden lørdag aften havde den 16-åriges onkel ringet til deres mobiltelefon og aftalt med dem, at de skulle sejle hjem. Da de endnu ikke var dukket op efter nogle timer - og de ikke længere svarede på mobiltelefonen - alarmerede den 16-åriges mor politiet.

Ritzau/

Oversigt

    Oversigt