I det fynske folks tjeneste

Stor tilfredshed med tunneløvelse

Selv om der var tale om en usædvanlig vanskelig opgave, så forløb alt tilfredsstillende ved den årlige beredskabsøvelse natten til søndag i Storebæltstunnelen.

Alt gik stort set perfekt, da det samlede beredskab blev sat på en yderst vanskelig prøve i Storebæltstunnelen natten til søndag. Heldigvis var der kun tale om en øvelse, da brand- og redningsfolk kort efter klokken 02 blev kaldt ud til en "ulykke", hvor et holdende passagertog i det sydlige tunnelrør var blevet påkørt bagfra af et dobbeltdækkertog.

Ved "ulykken" var vragdele blevet trykket op langs tunnelvæggen, således at tunnelen var blevet spærret. Desuden havde et utæt brændstofrør antændt det trækkende lokomotiv på forreste togsæt.

I betragtning af de vanskelige forhold forløb den såkaldte fuldskalaøvelse helt tilfredsstillende, vurderede politiinspektør Bjarne Sørensen fra Slagelse Politi.

- Det var et meget vanskeligt scenarie, vi havde bygget op, blandt andet fordi der var et meget stort antal passagerer, 170, hvoraf 90 var kommet til skade. Derfor er der grund til at være ekstra tilfreds med, at det hele forløb, som det skulle, sagde Bjarne Sørensen.